hocam ben o resmini attığım cihazdan satın aldım, elimde de biraz jel aküler var. 100 a daha ağırlıklı. bunların cca değerlerini kaç girmem gerektiğini nasıl bileceğim dediğiniz gibi cca değeri yüksek girdiğimzde cihaza akünün ölü olduğunu söylüyor. o yüzden tam cca değerlerini girip testi öyle yapıp elimdeki akülerin sağlam yada ölü olduğunu anlamak istiyorum beni bu konuda net aydınlatabilirseniz sevinirimcca değeri girilmeden ölçüm yapılmaz.
Ekli dosyayı görüntüle 81682
jel akünün üzerinde cca değeri yazmıyorsa üreticisinden sorun.
Cihaz anlık olarak bu akımı aküden çekecek bu esnada gerilim düşümünü hesaplayıp akü iç direncini bulacak. kapasite ve akü türüne göre ölçülen bu direnç değerine göre akünün durumu tespit edilecek.
Eğer serviste veya oto elektrikcide akü testi yaptırıyorsanız ölçüm yapan kişinin cca değerini doğru girdiğinden emin olun. çünkü daha yüksek cca değeri girdiğinizde cihaz size akünün ölü olduğunu söyleyecektir. Boş yere akü değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.
jel akülerin anlık yüksek akım verme kapasiteleri (cca) sulu akülere göre azdır. anlık aşırı akım gerektiren uygulamalarda mesela araba marş motoru beslemesi gibi , sulu aküler kullanılır.
hocam aküleri soruyorsan karışık, orbus, lexron, yuasa vs gibi markalar var. test cihazını soruyorsanız Duoyi DY2015B modeli.marka modeli nedir. eğer bulamadınızsa cca 450 amper girin.
bu testin adı ne olarak geçiyor acaba cihazda.Eğer test edilen akü bir araba aküsü (starter akü) ise tabi ki CCA değerini veremiyorsa değiştirilmesi gerekir. Diğer aküler için cca değeri yerine maksimum deşarj değerini sağlayıp sağlamadığı test edilebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?