Jenaratör şebeke olduğu halde devreden çıkmıyor

1,5 yıl olmuş üstad..

okumak cehaleti alıyor eşeklik baki
nereden geliyor bu konular anlamıyomki
6 sene önce sorduğum soruya, 6 sene sonra;
" Dostum, Aynısı benimde başıma geldi ve şöyle çözdüm" diyerek cevap vermişliğim var . Oluyor bazen yani.

Teşekkür ederim hallettim şebeke nötrü görmediği için şebeke geldiğinde jeneratör devreden çıkmıyordu nötr bgalantısını hallerinde her şey normale döndü yardımın için sağol
buradaki nötr toprak bağlantısı yanlış değil mi ayrı olması gerekiyor ancak toprağı bağlayacak herhangi bir işaret olmadığı için nötr e bağlanmış bir problem çıkar mı değerli yorumlarınızı bekliyorum
Normalde böyle olması gerekiyor

Ekli dosyalar

• IMG_20220526_142943.jpg
    214.5 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:

işletme topraklaması: 1. fotoğraf

koruma topraklaması: 2. fotoğraf

işletme topraklaması: 1. fotoğraf

koruma topraklaması: 2. fotoğraf
Bunlar iki farklı jeneratör 1. De işletme topraklamasi nötr ile aynı noktaya bağlanırken 2. Jeneratör de işletme nötr e bağlanmamış koruma topraklamasi gövdeye bağlı iki jeneratör de de yani sonuç olarak 2. Fotoğraftaki işletme topraklamasi nötre bağlanması gerekir mi

Ekli dosyalar

• IMG_20220526_144041.jpg
    185.1 KB · Görüntüleme: 15

Peki bu kablo nereye gidiyor. Nötr değil mi?
https://www.elektrikport.com/makale-detay/jenerator-topraklamasi-nasil-yapilir/21851#ad-image-0
Trafolarda koruma ve işletme topraklamasi bir hesap dahilinde uygunsa birlestirilebiliyor. Ama jenerator için durumu uzmanları daha iyi yanıtlar.

Son düzenleme:

üstat, en soldaki kablolar nötr zaten bara üzerine N harfi kodlanmış. işaretlediğiniz kablo grubu da L3 barasına bağlı olan üçüncü faz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…