jenaratör hakkında yardım

ghost-x-

Üye
arkadaşlar iyi günler
elimde sağlam bir jenaratör motoru var bunu rüzgarı kullanarak veya farklı şekillerde döndürerek elektrik üretmesini istiyorum ancak şöyle bir sıkıntım var
motorun çıkışında 3 renkte 6 adet kablo var eğer bunu normal şekilde döndürmeyi başarabilirsem kablo bağlantıları nasıl olmalı çıkışları nereye nasıl bağlamam hakkında bilgi verirmisiniz
buda fotoğrafı : https://i.kontrolkalemi.com/2/76kg2a.jpg

Arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse yok mu ?

madem etiket yok o zaman deneme yanılma yöntemi ile çözeceğiz.
ben renklere bakarak yıldız bağlantı yapmanız gerektiğini tahmin ediyorum ama siz önce bobin uçlarını bi ölçün bakalım kaç ohm gösterecek. ona göre devam ederiz.
bir de o sarı renkli soket neyin nesi, resimden bişey anlaşılmıyor.

iyi akşamlar malzemelerim inşaatta kaldığı için ölçüm yapamadım o yüzden geciktim
usta şimdi ben pervane kısmını şarjlı matkap ile çeviriyorum iki kırmızı arası voltaj dc - 20 seçili iken en fazla 0.20 oluyor iki sarı arası 0.12 civarı iki siyah arası bişe yok bişe anlamadım motorda sıkıntı mı var acaba birde söketi fotoğraflayıp ekliyorum şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• WP_20180126_23_53_59_Pro.jpg
    365.5 KB · Görüntüleme: 13
  • WP_20180126_23_54_14_Pro.jpg
    265.1 KB · Görüntüleme: 12
büyük diyotun 1 tanesi çatlamış diğeride aşırı ısıdan bozulmuş sanırım diğer diyotlarıda sağlammı diye kontrol etmekte fayda var.

bu soketin mote edildiği parça

büyük diyotun 1 tanesi çatlamış diğeride aşırı ısıdan bozulmuş sanırım diğer diyotlarıda sağlammı diye kontrol etmekte fayda var.
2 tanesi sorunlu diyotların ama şimdi neyi nasıl bağlamam gerekli birde değerler bana çok az geldi

Ekli dosyalar

• WP_20180126_23_53_32_Pro.jpg
    308.5 KB · Görüntüleme: 13
Moderatör tarafında düzenlendi:
diyotlar yüksek ihtimal açık devre bence dördünüde kontrol edin diğer ikisi de bozuksa hepsini değiştirin derim soketin monte edildiği yerden ac mi dc gerilim çıkıyor diyot lar buraya takılıyorsa ac çıkmalı (burda yanlışım olabilir) diyotları değiştirip tekrar voltaj ölçümü yapın.saygılar.

usta şimdi durumu size şöyle anlatıyım jenaratör ile ilgili pek bir bilgim yok elektrik işiyle uğraşıyorum ama tabikide profesyonel değilim şimdi benim merak ettiğim şu:
ölçtüğüm değerler normal mi ? yani 1 volt bile ölçmüyor eğer bu diyotlar bağlantıyı felan tamamlarsa voltaj yükseliyor mu ? bu kabloların hangisi nereye bağlanıyor bilmiyorum
diyotların bağlı olduğu yer şu
https://www.kontrolkalemi.com/forum/attachments/wp_20180126_23_53_32_pro-jpg.43021/
çok bilgim olmadığı içinde kafanızı ütülemek istemiyorum eğer uğraşamam diyorsanız anlarım cevabınız için de çok teşekkür ederim saygılar ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…