dikkat edeceğin hususları sıralıyorum
1- önce jeneratörü sökeceksin eksozunu ayıracaksın kablolarını ayıracaksın
2- uygun şekilde kaldıracaksın nakliyesini uygun şekilde yapacaksın yazma yacaktım ama bir yerde jeneratöre halatlarını birini notor kulağından birinide alternatöre sararak kaldırdıklarını görünce dumur oldum
şaseden kaldıracan uzun ipek halatla kaldıracaksın turbo sarj yada diğer ekipmanların ezilmemesine özen göstereceksin
3- yeni yerde kuracaksın eğer vibrasyon takozları eski ise değiştirmek iyidir hazır kalkmışken .
yeni yerde eksozunu yapacaksın fiziki çalışma koşullarını sağlayacaksın emiş atış eksoz vs
4- faz yönünü ayarlayacaksın faz meteren yok ise küçük 380 motorla deneyebilirsin
önce şebekeye sonra jeneratöre aynı sıralarda bağlıyacan 2sindede aynı yöne dönüyorsa sıkıntı yok ha çalıştıktan sonrada deneyebilirsin ama bu köylüce olur bazı şeylere hasar verebilirsin
5- kompanzasyonu kesin kesinn kesin kesinlikleeeeeeeeeeeeeee ayıracacaksın jeneratör devrede iken kompanzasyon girmeyecek
bunun 3 yolu var tarif edim işine geleni yap
A) KOMPANZASYON AKIM TRAFOSUNU ŞEBEKE GİRİLŞİNE ALMAK YANİ TRANSFERDEN ÖNCEYE KOYMAK
B) KOMPANSAYON ANA GÜÇ KABLOSUNU TRANSFERDEN ÖNCE BAĞLAMAK
C ) KOMPANZASAYON KUMANDA ENERJİSİNİ JENERATÖÜN KAPALI YADA ŞEBEKENİN AÇIK KONTAĞINDAN GEÇİRMEK
BAŞKADA BİR ŞEY YAPMAN GEREKMİYOR hazır jeneratörün yağını ve filtrelerinide değiştirisen fena olmaz
kolay gelsin
4. kurup devreye alacaksın