jenaratör transfer yardım!!!

yani sayac cıkıslarına sebeke kontaktörü koyacagım jeneratörden gelen kabloyada 1 adet kontaktör koyup cıkısları kopruleyecegim dogrumudur

Her Dükkan için 1 adet Şebeke 1 adet jeneratör kontaktörün olacak. Tek jeneratör kontaktörü kullanayım ortak bara yapayım dersen şebeke geldiğinde dükkan fazları ortak barada birleşir olmaz.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Her Dükkan için 1 adet şebeke 1 adet jeneratör kontaktörün olacak. Tek jeneratör kontaktörü kullanayım ortak bara yapayım dersen şebeke geldiğinde dükkan fazları ortak barada birleşir olmaz.
Güç bağlantısı tmmda kumanda bağlantısını nasıl yapicam
 
Sn servetd'nin verdiği elektriksel kilitlemeli devre birde ekstra önlem olarak faz kontrol rölesi kullanmakta fayda var. Bunun gerekliliği şöyle sizin şebeke kontaktörü bobinini beslediğiniz faz kesilmez diğer fazlar kesilirse jeneratör devreye girer ve jeneratör kontaktörünü çektirir şebekede bırakmayacağından kısadevre olur. Bunu önlemek için 3 faz'ın biri dahi olmadığında çıkışını açan faz koruma rölesinin kapalı kontağı şebeke kontaktör bobinine seri bağlanmalı. Faz koruma rölesi kullanmanın diğer avantajlarıda vardır aynı zamanda, ancak ayarlarını da sıkı yapmamak lazım bu sefer şebeke kontaktörü faz koruma kontrol rölesinden dolayı açar (hassas ayarlandığı için) ama jeneratör devreye girmez çünkü jeneratör şebeke var-yok bilgisini ana şalter çıkışından alır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…