mobileturko
Üye
Normal şartlarda önce + sonra - uç baglantisi yapılırsa ateş, kıvılcım olayı olmaz.Aku baska bı işlem icin sökülmüş ve geri tekrar bağlantıdan sonra ilk marşta duman çıktığını ve çalışmadığını söylediler muhtemelen ters baglanti yapıldı ve ters bağlanırsa ilk hangi kablo hasar alır fabrika çalışanları marş motoruna giden taraftan Duman geldiğini söylediler fotoraf istedim kablolar sprel boru içinde olduğu için gözükmüyor şuan şuan marşa basmadan kutup başlarını taktıkları anda akü kutup baslarindan ateş attığını söylüyorlar
Marşa basmadan önce de olduğunu söylemişler.Kutup başlıkları (akunun sökülüp takılmasından varsıyorum) Marş basma esnasındakı yüksek akım çekılmeden ark ve duman çıkmışda olabilir.
O zaman, arkadaslarında belirttiği gibi, aku şarj cihazı acık ve devrede idiMarşa basmadan önce de olduğunu söylemişler.
Ben jeneratörün üzerinde sadece aküyü şarj etmek için harici bir alternatör daha (oto alternatörü) bulunduğunu ve aküyü ters bağladıklarında bu küçük alternatörün diyot tablasındaki diyotları kısa devre ettiklerini düşünüyorum.O zaman, arkadaslarında belirttiği gibi, aku şarj cihazı acık ve devrede idi
Generatör uzun zaman çalışmadığında, harici bir şaej devresi yokmu. Generatör, kontrol panelinin içinde olabilirBen jeneratörün üzerinde sadece aküyü şarj etmek için harici bir alternatör daha (oto alternatörü) bulunduğunu ve aküyü ters bağladıklarında bu küçük alternatörün diyot tablasındaki diyotları kısa devre ettiklerini düşünüyorum.
Bakalım konu sahibi ne diyecek.Generatör uzun zaman çalışmadığında, harici bir şaej devresi yokmu. Generatör, kontrol panelinin içinde olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?