Jenaratorde İzalasyon testi ve sargı direnci nasıl ölçülür

Herkese iyi forumlar arkadaşlar bir jenaratörün İzalasyon testi nasıl yapılır?
İzalasyon testi yapılan cihazla jenaratörün sargı direnci ölçülürmü?yoksa normal Ölçü aletiyle mi yani voltmetreyi ohm kademesine Alıp sargı direnci ölçebiliryiz.

İzolasyon testi yapan ölçü aletinde miliohm
mertebesinde ölçüm kademesi varsa ölçüm
yapabilirsiniz.Ancak, genelde, miliohm ölçen
ölçü aletleri ayrı olarak satılır.Sağlıklı ölçüm
yapmak için, ölçümü, miliohm kademesi olan kaliteli bir cihaz kullanmanız gerekir.

Teşekkür ederim ilginize....
Düşündüğümde miliohm kademesini kullanmaya anlam veremiyorum .koskoca sargılarda bara şeklinde hatta direnci miliohm muki.ohm Değilmi sargı direnci.yada 1500 kva jenaratörün R fazına bağlı bOBİNİ kaç ohm dur.

Büyük güçlü aygıtların sargı dirençleri küçük ! olur.Bu değerler,miliohm mertebesindedir.Ölçü aletinizde
bu kademenin olması,doğru ölçüm ! yaptığınız anlamınada gelmez.Bu tip ölçü aletlerinin çok kaliteli tip-
lerden seçilmesi gerekir.Sorunuzun cevabını,jeneratör dokümanlarından bulabilirsiniz.Miliohmmetre ile
yapacağınız ölçümlerde,faz sargı dirençlerinin ancak mukayesesini yaparsınız.Neden ölçüm yapmak ihti-
yacı duydunuz.

Fabrikamızda 105 kva bir Jenaratör vardı. Ana stator ve ikaz statoru sarıma gitti.şuan Jenaratör 140 amperde bayılıyor.sarımda şüpheleniyorum.avr den ikaz akımını ölçtüm full load current normal.fakat aşırı bir Isı oluşuyor ve hemen stop ediyorum.ben ana stator ve ikaz statorunu ölçmek istiyorum.fakat jenaratörün Manuel'inde bu değerin ne olarak yazıldığını bilmiyorum. Anastator ayrı ikaz statoru ayrı ayrı mı yazılıyor.yada örneğin ana statorda seri bağlı bobinlerin direnci tek tek mi yazıyor

Jeneratör firmasından yardım alırsanız,daha az hata yapmış olursunuz.
Fahri bey ben forumdan ziyade buranın mesleki gelişim platformu olarak değerlendiriyorum Jenaratör firmasından yardım alırım sorun yok fakat ön çalışma yapıp sabit bir yerde kalmamak için kendimizi geliştirmeliyiz ve ben bu yardımı servisten talep edemem yani bilgi yardımını.çünki adamlar gelip işini yapıp giderler eğitim vermeye gelmiyorlar.benimde eksik Olduğum konu yukarıdaki Bahsettiğim konudur...bilginiz varsa yardımcı olun lütfen..

izalasyon testi ve sargı drençleri ölçümü için özel test cihazları mevcut.slm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…