Konunun ikili tartışmaya dönmesi forumlarda hiç hoşuma gitmeyen bir şeydir. Bu nedenle son bir defa yazıp bir daha cevap vermemeye gayret edeceğim.sayın durceylan yazdıklarınızdan o yüce insanin ben olduguna karar verdim, iltifat buyurmussunuz eğer o bensem ama gene de teşşekür ederim hoş sözleriniz için, ikincisi aksa değil caterpillar mühendisi söylese beni ilgilendirmez, bir senkron jeneratör eğer kapasitif çalışıyorsa düşük uyartimlidir, ben aksaci arkadastan ögrenmedim bu isin profesöründen ögrendim sayın arkadasim, neyse puck arkadasimla aktif akım sizinle de bu konuda anlasmamiz ne kadar zaman alir bilmiyorum ama elbette hak gelince batil zail olacak...
___
sayın puck söyledkleriniz ile iddianiz arasindaki bağlantı inanin bana elma armutun çok ötesinde, siz "Zahiri akımın düşmesi kablo kayıplarını azaltmıyor. Zira hepimizin bildiği gibi kayıpları belirleyen I2 x R formülündeki akım, rezistif akımdır. Hani, marjinal bir azalma olsa dahi kompanzasyonun kendisi de kayıpsız değil zaten." demissiniz ben de diyorum ki böyle bişey yok siz de kalkmis bana iletim hatlarini tedaşı anlatiyorsunuz, insanlari yanlis bilgilendirmekten kacinalim diyorum siz hala tedaştasiniz.cok ilginc
"
electrics' Alıntı:hocam siz şimdi analizör beyle aynı şeyi iddia ediyorsunuz özetle, bir devrede resistif kayiplar akımın resistif bileşenine bağlıdır diyorsunuz ikinizde,simdi bir devre düşünün giriş gerilimi 5 volt direnç 3 ve endüktans da 4 ohm olsun, simdi akım 1 olacaktır akımın aktif bileşeni ise 0,6 A, sizin iddianiza göre aktif güç = 0,6 nın karesi x 3 = 1,08 watt, benim iddiam yani 1 in karesi x 3 = 3 watt olacaktır, peki cos fi kaç? cos fi = 0,6 güç formülü P= V.I.cos q = 5 .1.0,6 = 3 BAKIN BURADA NE YAZİYOR SAYIN ANALİZÖR TANİDİNİZ Mİ? cok tanidik değil mi
Sn electrics, eletrik eğitimini nereden aldınız bilmiyorum ama, bazı noktalarda ciddi yanlışlarınız var. Kusura bakmayın.analizör hocam demek ki yanlis bişeyler iddia etmen için benimle karşılaşman lazimmiş.yazdiklarini tebessümle okudum, cok şey biliyorum iddiasinin normal hezeyanlari içindesiniz, reaktif akım bileşeni arttikça toplam kayip artar devrede zaten bu yüzden iletim hatlarinda kompanzasyon cok önemlidir, size ispat da getiririm isterseniz
___
hocam siz şimdi analizör beyle aynı şeyi iddia ediyorsunuz özetle, bir devrede resistif kayiplar akımın resistif bileşenine bağlıdır diyorsunuz ikinizde,simdi bir devre düşünün giriş gerilimi 5 volt direnç 3 ve endüktans da 4 ohm olsun, simdi akım 1 olacaktır akımın aktif bileşeni ise 0,6 A, sizin iddianiza göre aktif güç = 0,6 nın karesi x 3 = 1,08 watt, benim iddiam yani 1 in karesi x 3 = 3 watt olacaktır, peki cos fi kaç? cos fi = 0,6 güç formülü P= V.I.cos q = 5 .1.0,6 = 3 BAKIN BURADA NE YAZİYOR SAYIN ANALİZÖR TANİDİNİZ Mİ? cok tanidik değil mi
___
http://www.energymanagertraining.com/announcements/EE08_result/SanjivArora(A).pdf
burda bir arkadaş üşenmemiş anlatmış, ingilizceniz vardir sanirim mühendissiniz orada motorun çektiği akımın aktif bileşeni mi diyor yoksa motorun çektiği akım mı kayiplari yaratiyor deniyor ve hesap yapiliyor? eğer kani olmazsaniz ben her zaman hazirim örnekler getirmeye yeter ki yanlislarimizi düzeltelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?