Jeneratör Almak İstiyorum

İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
YERLİ OLSUN BİZİM OLSUN,SEN SEÇİMİNİ AKSA,DAN YANA YAP...

Aslında AKSA motor olarak John Dere, Lister Peter, Cummins kullanıyor. Bunların hic biri türkiyede uretilmiyor. Kullandığı cumminste orjinal cummins değil, çin, hindistan cumminsi(lisanslı), Alternatör olarak ta en cok gordugum Mecc Alte alternatörler kullanıyor. Zaten Mecc Altenin, John Dere nin , Lister Peterin Türkiye distributoru.

Yani Yerli olarak bir şase konduruyor jeneratöre. Ne yazıkki şasede teknolojik bir kısım yok.

Hele küçük güçlerde jeneratörler tamamen Çin malı. Zaten aksi taktirde piyasada bu fiyatlara jeneratör satamazdı.
---

Eğer yerli malı Jeneratör alınmak isteniyorsa, Motoru ve alternatörü Türkiye'de üretilen bazı firmaları bulmak mumkun.

Örneğin, İşbir Alternatör, Uztech Alternatör, Gentech Alternatör, Senkron Alternatör kullanılabilir.

Motor Seçenekleri olarakta, Tümosan, TTF, Yavuz, Pancar, FORD Ecotorq ve Puma kullanılabilir.
Bu aralıkta 10 Kva ile 300 Kva ya kadar yerli üretim ve tüketim mumkun duruyor. Bu guc aralıklarında %100 Yerli malı seçimini gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Cunku hem yedek parça sorunu yaşamazsınız hemde herhangi bir arıza durumunda çok çabuk ihtiyacınız karşılanabilir.


Bu jeneratörler ayrıca fiyat olarak avantajlıdırlar. Çünkü tam olarak Avrupa Jeneratörler kadar Kalitelidirler. En azından Sertifikalarını alırken sorabilirsiniz.


Saygılar.
 
evet aksa alırsan memnun kalacaksın.biliyorsun servisi de önemli alacağın markanın.yedek parça v.s gibi o bakımdan ben aksayı öneririm.
 
olınpıya aksa tensa cat calıştıgım yerde 6 jenerator var benım tercıgım cat tıt
24 yıllık cat kullanıyom
 


Aksa'ya ait bazı yanlış bilgilerinizi doğru vermek istedim. AKSA'nın geniş bir ürün gamı var. Yani direk çin malı da satıyor , hindistan Cummins de, Orjinal Cummins de. Hatta bu kuruluşun Çin'de fabrikaları var Ordan getirdiğini de satıyor. Eğer İyi sağlam bir şey istiyorsanız Orjinal Cummins veya Lister Petter serisinden alınabilir. Ama Hindistan Cummins de iyidir. Eğer AKSA Garantisi olsun ama ucuz olsun derseniz Aksa Çin serisi olabilir.

Ama küçük gruplarda AKSA almanızı önermem. 30 kVA altı Genpower daha kalitelidir.Servis hususunda genelde jeneratör firmaları portatiflere gelmezler. Sizin götürmeniz gerekir. Bu nedenle satınalım yaparken yakınınızda servis bulunması hususuna dikkat etmenizi öneririm.

AKSA ve TEKSAN 500 KVA üstü gruplarda daha iyiler.

CUMMINS 'in 2007'den itibaren Türkiye'de yetkili temsilcisi Cummins Makina. Yani artık Cummins konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Stamford Alternatör'ü de Cummins satınaldı. Bence uyum performans açısından Cummins - Stamford seçilmesi daha iyi gibi .

Kendi incelemelerim ve çalıştığım şirketteki pazar araştırmaları konusunda gördük ki,

Servis'te en iyi Teksan,
Ürün geliştirme, mühendislikte AKSA,
İmalat çevrim süresi olarak Genpower

Yani opsiyonlu alım yapacaksanız AKSA derim. Yok Servis diyorsanız Teksan. İkisi de orta olsun diyorsanız Genpower. Uztech İşbir'i tavsiye etmem çünkü bunlar küçük üretim kapasiteli ve servis ağı geniş değil. Bir de 5 sene sonrasında ben bu iki firmanın piyasada yok olacağını düşünüyorum.

Özet olarak tüm yukarıda saydıklarım doğrultusunda Genppower derim.
 
Kalitesi kanıtlanmış motor markaları volvo penta, perkıns, doosan, briggs & stratton, mtu
kalitesi kanıtlanmış alternatör markaları leroy somer, stamford, marathon
kalitesi tse ile onaylanmış genpower alternatör
uygun fiyatlı performansı yüksek kaliteli motor ve alternatörlerle,
kumando ve transfer panosunun iceriginde kullanılan malzemelerin tüm jeneratör serilerinde standart ve kaliteli olmasıyla

genpower jeneratör..
 
Aksa yerli mi bir düşünmek lazım. Çoğu parçası çekik gözlü dünyalılar diyarından geliyor diye biliyorum.

10 kVA değerini iyi düşün. Özellikle motor çalıştırma gibi bir uygulama olacaksa sorun olabilir.
 
paran varsa perkins motorlu 10-15 kva ürün alternatör leroy somer, kontaktör veya şalterde lovato veya abb ( LSis ( LG ) tercih edilebilir. ) kontrol kartı deepsea dünyada 100 kişiden 70 i deepsea kullanıyor. cep telefonunda nokia neyse kontrol kartında da deepsea o. otomatik sigortalarda cam sigorta olmasın ne olursa olsun..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…