1- Öncedende kullanılmış yani kullanılmakta olan bir jeneratörden bahsediyor.Sizin jeneratörü set ettiğiniz voltaj yüksekse örnek olarak 410-420 volt ise, jeneratörün çıkış voltajıda 380-385 volt ise bundan dolayı jeneratör düşük voltaj arızası veriyor olabilir. Jeneratörünüzün set voltaj ayarını 380- 390 volta getirirseniz sorununuzu çözebilirsiniz.
arkadaşlar kullandıgımız NEWPOWER marka jeneretör var çalıştıgı zama çok sarsıntılı çalışıyordu. an itibari ile 1 dk çalışıp stop ediyor ekranda jen.düşük voltaj yazısı çıkıyor bu sorun neden kaynaklanabilir muhtemel sebebler hakkında bilgi verebilirmisiniz (ayrıca 55 kva jeneretör 18,5 kw üçgen baglı motoru çalıştıramıyor normalmi ?)
degerli görüşlerinizi bekliyorum
Motorun kaldırabileceği yükün hesabı hem gücüne hemde miline bağlı yükün atalet momentine bağlıdır. Yükün karakteristiğinide bilmeniz gerekir. Motorun miline bağlanan fanın etkisi başkadır, taş kırma makinasının etkisi başkadır.
Saygılar...
Konu geneline ek bilgi olarak yazmıştım. Arızayı siz yazmışsınız zaten.Jeneratörün kendisinde arıza var, 1 adet 18000btu klima ve bir tv ile çalıştırdım aynı arıza oluştu diyor.
Mesajları okuyalım.
saygıdeger ustam parametre ayarlarından oynanmış olabilecegi söylendi vede genel bakım gerekiyormuş rısıtıcı falan degişmesi gerekiyormuşJeneratörün kendisinde arıza var, 1 adet 18000btu klima ve bir tv ile çalıştırdım aynı arıza oluştu diyor.
Mesajları okuyalım.
alisy hocam iyi günler peki jeneratör ilk çalıştığında klemenslerde hiç bir gerilim okuyamıyorsak bunun volt.reg.ile bir alakası varmıdır acaba cevaplarsanız sevinirim teşekkürler.Ve ayrıca motor çalıştığında dış devre şalterini açtığımızda motor anında stop ediyor.Aynı kapıya çıkıyoruz gerilim regülatöründe veya başka bir arıza varsa arıza uyarı lambası yanar örneğin arkadaşın bahsettiği 'düşük voltaj' uyarısını verir ve jeneratör durur. Çok arıza gördüm ama %10'u belki kontrol panosu kökenli arızaydı %90 sistem arızasıdır, döner diyot patlaması, voltaj regülatörü arızası v.b.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?