sn. ali4592518 size jeneratör gürünür gücüne eşdeğer güç çekemessiniz dediğimde itiraz etmiştiniz araştırıp haklı olduğumu kendiniz gördünüz
Hocam valla araştırmadan önce ben de sizin söylediğiniz gibi biliyordum. Kritik bir güce göre jeneratör seçmem gerekti ve araştırdım. Malesef o şekilde değilmiş.
"400kva 320kw 0,8 577A 400V" yazan jeneratörden "400kw lık ısıtıcı Cos1" beslenemiyormuş. Cos fi 1 de olsa maximum 320kW alınabiliyormuş.
Daha önce de dediğim gibi jeneratörlerde hem akım sınırı, hem de kW sınırı varmışşşş.
Jeneratörlerin etiket gücü bize verdiği güçtür? 50 kVA jeneratörün ,stand by gücü 50kVA dır,yani 50kVA güç verebilir.
şimdi bu iki mesaj arasında çelişki yok diyorsunuz görünür gücün formülü malum Akımxgerilim değilmi 50 KVA cosifisi 0.8 olana jeneratör en fazla 40 KVA görünür güç ve 40 kw aktif güç verir anlamına gelir siz bu jeneratöre omik yük toplamı 40 kw cosfisi 1 olan yük bağlayabilirsiniz cosfisi 1 in altında yük bağlayacaksanız buda 40kw altında olmak şartıyla yükü bağlarsınız mesela gücü 24 kw cosfisi 0.60 olan bir yük bağlayabilirsiniz 24/0.60= 40 kw yada gücü 34 kw cosfisi 0.85 olan bir yükde bağlayabilirsiniz 34/0.85= 40 kw yani sonuçda ne yaparsanız yapın alacağınız güç ister aktif ister görünür güç olsun 40 Kw'tı geçemez itiraz ettiğim nokta siz 50 KVA jeneratör 50 KVA omik yükü besler diyorsunuz ben bunun hiç bir şekilde mümkün olmayacağını iddia ediyorum
eğer söylediklerinizde hala ısrar ediyorsanız masrafsız olması açısından söylüyorum bir jeneratöre 1kw lık ısıtıcı bağlayın bir deneyin ne olduğunuda bizimle paylaşın nerede yanıldığımızı yada neyi yanlış yaptığımız öğrenelim
50 KVA cosfisi 0.8 olan bir yük denilemez kullandığınız terim yanlış bir kere 50kw cosfisi 0.8 yük denilebilir
50 kVA cosfisi 0.8 olan bir yük denir. 50 eğer kW değeriniz ise 50/0.8=62 kVA eder, kW değil.50 KVA cosfisi 0.8 olan bir yük denilemez kullandığınız terim yanlış bir kere 50kw cosfisi 0.8 yük denilebilir buda buda 50KVA nın üstü bir yükü ifade eder 50/0.8 =62 Kw eder bende soruyorum şimdi 50 KVA jeneratörün 62Kw güç vereceğinide iddia ediyormusunuz
Olayın özeti budur. +Jeneratör 750 kVA, cosfi=0,8 olsun. bu durumda jeneratör aktif olarak üzerine 600 kW yük alabilir. Daha fazlasını alamaz. Çünkü dizel motor 600 kW'ı kaldırabilecek özellikte. Daha fazla yükü üzerine alamayan jeneratör stop eder.
600 kW aktif yükü olan her yükü jeneratör üzerine alabilir mi? hayır cosfisi 0,8'den az olan yükü alamaz. Çünkü bu seferde akım sınırlayıcı olmaktadır. Mesela 600 kW cosfi=0,6 bir yük 1000 kVA dır. jeneratör 750 kVA olduğundan buda olmaz.
Yani netice olarak jeneratörde hem aktif güç sınırlaması hemde akım sınırlaması var.
saygılar...
50 kVA cosfisi 0.8 olan bir yük denir. 50 eğer kW değeriniz ise 50/0.8=62 kVA eder, kW değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?