Jeneratör ile ilgili garip bir soru

Katılım
6 Ocak 2013
Mesajlar
129
Puanları
1
Yaş
39
Mrb arkadaşlar benim aklıma takılan bir soru var bir jeneratör ürettiği elk akımını yoktan var etmez.....Jeneratör elektronları dünya üzerinden polarlayarak akım elde elden alettir.
Bu dediğim yanlışsa elektronların yoktan var olamayacağını düşünürsek mantıklı bir cevap bekliyorum....
Dediklerim doğru ise bir jeneratörü yalıtılmış bir şekilde asarsak ve dünya ile bağlantısını kesersek ne olur?.
Jeneratör normal sürekli aynı performansta görevini yerine getirebilir mi?
 
Elektrik bir elektron akışıdır.

En temel tanımı bu. Elektron hareket ederken neden dünyaya ihtiyaç duysun ki? Bu esnada manyetik alan kullanılıyor.

Jeneratörü yalıtırsanızda enerji üretecektir.

 
Uzayın her yerinde bir enerji var. Elektronlar bu enerjiden oluşuyor diye tahmin ediyorum. Siz uzayın dışına çıkarsanız ... jeneratörde Elektrik üretmez. Evrenin genişlemeside zaten bu enerji sayesinde oluyor biliyorum. Bildiğiniz gibi evren artan bir hızda genişlemeye devam ediyor. Eğer uzay tamamen boş olsaydı galaksiler gittikçe artan bir hızla genişleyemezdi. Tam tersi yavaşlayıp içeri çökmesi gerekirdi.
https://khosann.com/fizik-yasalarini-bozan-karanlik-enerji/
 
Çünkü o animasyonda elk üretimi gösterilirken o elektronları kullanan aygıt elektronların bir kısmını ısıya sese kuvvete gibi bir enerjiye dönüştürecektir.bu durumda jeneratör elektrik desteğini dünyadan sağlaması doğaldır. Jeneratrör manyetik alanı kullanarak elektronların tepe yapmasını sağlar bizde elektrik malzemelerimizle bu tepeleri keser ve potansiyel farkı yükseltmiş oluruz.

Uzayda bahsedilen enerji elektron enerjisi değil(en azındançoğunluğu)..Ama yalıtım açısından uzayda jeneratörün çalışması daha problemli olur bence de haklısınız..Dünyada hava molekülleri üzerindende elektron toplamadurumu olabilir...Diye bende düşünmüştüm...

Uzayda elektrik motoru çalışabiliyorsa jeneratörler de çalışır.
Tek fark, birisi kinetik enerji üretmek için elektrik harcar, diğeri ise kinetik enerji kullanarak elektrik üretir.
Bunu nasıl açıklayacaksınız?
 
Bunu nasıl açıklayacaksınız?
Açıklamak gayet basit.
Elektronlar serbest hareket eden parçacıklar veya yüklerdir.
Bu serbestlik bir manyetik alan tarafından bozulabilir ya da yönlendirilebilirler.
Yani uzayda serbest ve başı boş dolaşan elektronlar, bir manyetik alana rastlarlarsa yönlerini değiştirebilir veya manyetik akıya kapılıp aynı yönde hareket edebilirler.
Bir mıknatısın bir kutbundan diğer kutbuna bir kuvvet alanı vardır. Bu kuvvet alanı içerisine giren elektronlar kuvvet alanı doğrultusunda ilerler ve diğer kutba gitmeye çalışırlar.
Keza bilimsel olarak, gerek dünyanın gerekse başka gezegenlerin de bir manyetik alanı bulunur.
İnsanlar ve tüm maddeler bu manyetik alan tarafından çekilirler.
Ancak soru bilimsel olmadığı için şu kavram açıklanmamış.
Dünya dışında veya uzayda manyetik alanların birbirlerine etkisi nasıl olacaktır?
Bir motor veya dinamo uzay boşluğunda dönebilir mi?
Bu kavramlar çok önemlidir ve tek açıklaması vardır.
DESTEK NOKTASI.
Yani uzayda bir destek noktası yoksa ne motor ne de jeneratör çalışamaz. Çalışsa bile kendisine etki eden kuvvet tarafından endüktörünü de çevirmeye çalışacaktır.
Sürtünme olmadığı için de kuvvetler çakışacaktır ve birbirlerini döndürmeye çalışacaklardır.
Peki uydu veya uzay sistemlerindeki motorlar nasıl çalışıyorlar?
Bir motorun endüvisi bir manyetik güç üretir. Bu manyetik güç çevirmeye çalıştığı kütlenin ataletini yenebiliyorsa o kütleyi de çevirecektir. Yenemiyorsa sadece rotoru dönecek ve işlev yapacaktır.
AÇIKLAMALI ÖRNEK:
Uydu sistemlerinde kullanılan anten ve güneş paneli yönlendirme sistemleri.
 
Bir jenerator yada motor

Enerji uretmek veya hareket elde etmek için dunyaya ihtiyac duymaz.
 
O zaman bir jeneratör uzayda (atıyorum) 10kw lık bir aleti sürekli çalıştıracak enerjiyi üretebilirmi.?
Ben emin değilim.
 
O zaman bir jeneratör uzayda (atıyorum) 10kw lık bir aleti sürekli çalıştıracak enerjiyi üretebilirmi.?
Ben emin değilim.

Üretebilir.

Bildiğiniz ucaklar gokyuzunde ucuyor dunya yani toprakla herhangi bir bagi yok ve icindeki jeneratorler Elektrik uretiyor gerekli tum elektriksel aksami besliyor.

En basit ornegi.
 
Sayın Mr.yamyam elektronlar eksi yüklü parçacıklardır tabi bunun bir etkisi vardır ama yerçekimi kuvvetiyle karıştırlımamalıdır. Manyetik alan ve yerçekimi kuvveti tamamıyle ayrı kuvvetlerdir..
Uzayda çalışan jeneratörün kendi ekseni etrafında dönüşü bu sual için önemli değildir önemli olan sargıların manyetik alan içindeki hızıdır Ama bu serbest dönme durumu halledilemeyecek bir durum değildir.
Jeneratörün uzay boşluğundaki başı boş elektronları toplamasından bahsediyorsanız sizde jeneratörün bir topraklama ihtiyacını kabul ediyorsunuz demektir.. Yanlız uzayda 1metre küpte ortalama 1 atom bulunduğu göz önüne alınarsa elektron toplamadaki sıkıntı ortaya çıkar bu durumda dünyada kullandığınız manyetik alan ve sarımla uzayda aynı performansı elde edemeye bilirsiniz... Çünkü bir amper akım elde etmek için saniyede 6,25*10^18 adet elektron geçmesi gerektiği kabul edilir....Saygılar

Sayın serkan_48 bence uçaklar bu durumda şanslılar çünkü hareket halindeler ve sürekli bir hava ile sürtünme içindeler Ayrıca bulutlar elektron yüklüdür bildiğiniz gibi...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…