jeneratör seçimi yardım...

zbyrblc

Usta Üye
Katılım
30 Tem 2010
Mesajlar
1,443
Puanları
181
Yaş
41
Konum
istanbul
Arkadaşlar elektrik panomuza ait ana şalter 450 A...Kaç KVA lık bir jeneratör gerekli??..hesaplamasını nasıl yapıyoruz??
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
:)..yeterince araştırma yapıyorum zaten..forumda yenıyım,sadece burda bıraz tecrube kazanmak ıstıyorum:)..aklıma takılan soruları siz değerli arkadaşlarıma yöneltip en anlaşılır şekılde oğrenmek gayem..
 
anlıyorum. üyeliğiniz de hayırlı olsun ancak daha kaliteli bir forum için gereksiz mesajlara biraz daha dikkat etmemiz gerekiyor. mesela bu da gereksiz bir mesaj oldu aslında :) kolay gelsin.
 
sızde benı bağışlayın lutfen ama gereksiz yere mesaj atan kişi aslında ben değilde sizmişssiniz gibi gelıyor bana:)alt tarafı bir soru sordum.cevap vermek yerıne alakasız şeylerden bahsediyorsunuz..burdaki amaç bilgi paylaşımı diye biliyorum..sizede kolay gelsın.
 
ben bilgiyi ilk attığım mesajda bir link vererek paylaştım zaten.
 
sn.zbyrblc,
Jeneratör seçiminde yükünüzün cinsi,yolverme şekli ve eşzamanlılık gibi faktörler rol oynar.Ana şalterinizin 450 A olması jeneratör seçiminde çok da belirleyici değildir.
iyi çalışmalar
 
jengeese arkadaşım paylaşımın için teşekkürler..lınkı gördüm zaten fakat açıklama çok uzun,ben kısa bir özet istemiştim,neyse onemlı değil,ılgılendığın ıçın yıne de sağol..
ttkatim arkadaşım,yükün yolverme şekli,demeraj akımları,cinsi önemli doğru soyluyorsunuz fakat,pano girişi şalterım 450 A...yanı 450 A lik bir yük durumu soz konusu..bu yuku 250 kva lık bir jeneratör karşılayabılır dıye tahmın ediyorum..jeneratörun kva sının buyuk olması herhangi bir sorun teşkıl etmez sanırım değilmi??
 
sn.zbyrblc,

250 kVA JeneratörÜN taşıyabileceği akım değeri ;

S=:karekok:3*U*I

250=1,73*0,4*I

I=361,27 A dir.

iyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,217
Mesajlar
924,327
Kullanıcılar
451,583
Son üye
TheBridge

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst