Jeneratör seçimini nasıl yaparım...

aksoylar

Üye
Katılım
19 May 2008
Mesajlar
271
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar jeneratör seçimi için nasıl bir yol izlemem gerekir...toplamda 13 kw tüketimi olan bir fırın için 25 kva 2. el jeneratör verdim 4 ve ya 5 kw yüklendimi 6. kw'tta motorlar çalışmıyo anlamadım ki acaba ben nerde yanlış yaptım diyorum...
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Jeneratör kullanılacak tesiste motor kullanılacaksa jen. seçeriken motorun normal çalışma akımı değil yol alma akımına göre güç tespiti yapmak gerekir.Ayrıca jen.yüklerken alıcıların hepsini birden değil kademe kademe yüklenirse daha az sorun yaşanır.
 
Teşekkür ederim, fakat benim sorunum bir yere kurulu güç yolu ile veya sistem girişinden (A) akımı baz alınarak buna karşılık kaç KVA jeneratör kullanmam gerektiğini öğrenmek...neye göre hesaplanır nasıl seçilir vs. vs. vs.
 
Ekteki Borusan bilgilerinden yararlanabilirsiniz.Forumumuzda başka bilgilerde bulunmaktadır.
 

Ekli dosyalar

  • Borusan Jeneratörler.pdf
    2.4 MB · Görüntüleme: 144
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…