Jeneratör voltaj yükselmesi

Merhaba benim sorunum jeneratör de voltaj kabarması 145 HP 110 kW Atlas copco marka kompresör u 220 kwA jeneratore bağlıyorum komresor frakans convertorlu inverterle sürmeye başlıyor 2000 devire çıkana kadar jeneratörün voltajı 440 volta çıkıyor ve kompresör kendini korumaya alıyor yani devir yükseldikçe voltajda yükseliyor bu voltaj kabarmasini nasıl önleriz jeneratörün voltajı kapasitiften yükseldiğini biliyorum çözüm nasıl olabilir

Çözüm
Merhaba benim sorunum jeneratör de voltaj kabarması 145 HP 110 kW Atlas copco marka kompresör u 220 kwA jeneratore bağlıyorum komresor frakans convertorlu inverterle sürmeye başlıyor 2000 devire çıkana kadar jeneratörün voltajı 440 volta çıkıyor ve kompresör kendini korumaya alıyor yani devir yükseldikçe voltajda yükseliyor bu voltaj kabarmasini nasıl önleriz jeneratörün voltajı kapasitiften yükseldiğini biliyorum çözüm nasıl olabilir
1. kompresör kaç devir/dk 110 kW (bu arada 150 hp yapar) genelde 1500 d/dk olmalı 3000 d/dk olduğuna emin misin kompresörü anma devrinden yüksek çalıştırırsan anma gücünün üstüne çıkacaktır zaten jeneratörün sınırda kaldırıyor hele de dizel motor kalitesi düşükse ani yük atma ile voltaj tavan...
Jeneratörler konusunda yetkin değilim ancak teyit amaçlı sormak isterim, sistemde haberdar olmadığınız bir kompanzasyon panosu olabilir mi?

1. kompresör kaç devir/dk 110 kW (bu arada 150 hp yapar) genelde 1500 d/dk olmalı 3000 d/dk olduğuna emin misin kompresörü anma devrinden yüksek çalıştırırsan anma gücünün üstüne çıkacaktır zaten jeneratörün sınırda kaldırıyor hele de dizel motor kalitesi düşükse ani yük atma ile voltaj tavan yaparak 440 volta çıkar ve aşırı gerilim hatası verebilir,
2. AVR kartın arızalı olabilir

Çözüm
1. kompresör kaç devir/dk 110 kW (bu arada 150 hp yapar) genelde 1500 d/dk olmalı 3000 d/dk olduğuna emin misin kompresörü anma devrinden yüksek çalıştırırsan anma gücünün üstüne çıkacaktır zaten jeneratörün sınırda kaldırıyor hele de dizel motor kalitesi düşükse ani yük atma ile voltaj tavan yaparak 440 volta çıkar ve aşırı gerilim hatası verebilir,
2. AVR kartın arızalı olabilir
Komresor etiketi jeneratör alimar marka alternator leroy somer motor alimar
Jeneratör arıza vermiyor parametreleri ona göre ayarladım komresor kendini korumaya alıyor
Jeneratör arıza vermiyor parametreleri ona göre ayarladım komresor kendini korumaya alıyor

Ekli dosyalar

• IMG_20211218_121243.jpg
    IMG_20211218_121243.jpg
    265.7 KB · Görüntüleme: 16
Son düzenleme:

atlas copconun kataloguna gore surucu motor İPM motor yani klasik asm degil rotoru sabit miknatisli motor jenerator voltaji ile birlikte cos fi de kapasitife dogru yuruyordur yani kondansator gibi davraniyor olabilir surucusu frekans konvertoru degil de motor icin farkli ozel bir surucu olabilir arastirmak gerekiyor

Forum istatistikleri

Konular
129,829
Kullanıcılar
452,656
Son üye
kontrolkalemi355
Geri