Jeneratör'den UPS'e Geçiş

EDS

Üye
Katılım
16 Ocak 2008
Mesajlar
34
Puanları
1
Merhabalar

Daha önce jeneratöden beslenen cihazımızı artık UPS üzerinde beslemek istiyoruz. Elimizde 120kW UPS cihazımız var. Yeni yapacağımız bu değişiklik ile kablomuzun mesafesi 150 metre olacak ve bu cihazı jenaratörden besleyen şimdiki TMŞ ise 250A.

Bu bilgiler dahilinde benim almam gereken kablo kesitini tayin etmeme yardımcı olur musunuz? Ayrıca TMŞ' de kurtarmayacak ise yenisi ne kadarlık olmalı?

iyi çalışmalar
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhabalar

Daha önce jeneratöden beslenen cihazımızı artık UPS üzerinde beslemek istiyoruz. Elimizde 120kW UPS cihazımız var. Yeni yapacağımız bu değişiklik ile kablomuzun mesafesi 150 metre olacak ve bu cihazı jenaratörden besleyen şimdiki TMŞ ise 250A.

Bu bilgiler dahilinde benim almam gereken kablo kesitini tayin etmeme yardımcı olur musunuz? Ayrıca TMŞ' de kurtarmayacak ise yenisi ne kadarlık olmalı
iyi çalışmalar
TMŞ yeterlidir.Ups den beslenen yükleriniz genelde 3 fazlı ise 3*120+70'lik kablo tek fazlı ise nötr kesiti faz kesitini 1.6 katı daha fazla olmalıdır yani 3*120+185 lik kabol.
 
kablodan beslenecek cihazın(ların) gücünü vermelisin,ona göre daha sağlıklı kablo kesidi belirlenir...
 
arkadaşım bu cihaz nedir ? kaç kw tır ne akım çeker ? gundy arkadaşım haklı bunları bilmeden verilen her cevap afaki uydurma cevap olur
 
arkadaşım bu cihaz nedir ? kaç kw tır ne akım çeker ? gundy arkadaşım haklı bunları bilmeden verilen her cevap afaki uydurma cevap olur
Mesajı yazan arkadaş elimizde 120 kw upsimiz var demiş aslında 120 kva dır.Bu cihazın 100 de%120 kapasite ve nonlineer yükler çalıtıracağını varsayarak 100 mt için kablo kesiti yazdık.
Sen şimdi cihazın 120 kva olduğunu görmeden bu ci,hazın ne oduğunu bilmeden (eminim hiç 120 kva ups görmemişsindir) yazdığımız cevaba afaki uydurma olur demişsin .Ben yılladır bu sektörün içinden gelen biri olarak ve bir çok büyük cihaz montaj etmiş ve arızasına gitmiş biri olarak kendime saygısızlık olarak görüyorum.Bu yazdığım kablo kesitide cihazların avrupalı üretici tarafından verilmiş kesittir.Bilmediğin bir şey hakkıda böyle yorum yapma
 
arkadaşım ya soruyu ya cevabı anlamadın . böle hakaret vari konuşman doğru değil . benim ne görüp ne görmediğimi bilmen mümkün değil . 120 kva lık ups dediğin şey sanki uçak biz 1000 kva upsleri senkron çalıştırıp geçip gidiyoruz .. madem soruyu anladınız benide aydınlatırsanız sevinirim
1- bu cihaz ne cihazıymış? yük karekteristiği neymiş ? demerajı varmıymıymış?
2- 250 a tmş varmış kurtarmayacakmış ? peki 100 kva ups nasıl kurataracakmış
açıklarsan sevinirim madem çok biliyorsun
 
arkadaşım&nbsp; ya soruyu ya cevabı anlamadın&nbsp; . böle hakaret vari konuşman doğru değil . benim ne görüp ne görmediğimi bilmen mümkün değil . 120 kva lık ups&nbsp;dediğin şey sanki uçak biz 1000 kva upsleri senkron çalıştırıp geçip gidiyoruz&nbsp; .. madem soruyu anladınız benide aydınlatırsanız sevinirim <BR>1- bu cihaz ne cihazıymış?&nbsp; yük karekteristiği neymiş ?&nbsp; demerajı varmıymıymış?<BR>2- 250 a tmş varmış&nbsp; kurtarmayacakmış ? peki 100 kva ups nasıl kurataracakmış <BR>açıklarsan sevinirim madem çok biliyorsun
 
1- Bu cihaz ups cihazı 120 kva
2-120 kva ups in 400 voltta aküleri boş ve tam yükte çekeceği akım 235 amper
Bu bilgiye dayanarak TMŞ yeterli dedim ve müşterinin ups cihazına ne bağlyacağımı bilmediğim için yükleriniz noolineer ise nötr kesiti faz kesitinin 1. 5 katı olmalıdır presibinden hareketle 3*120+185 ,lineer ise 4*120 olmalıdır.Yazdıklarım cihazın tam kapasite çalışacağı varsayılarak yazılmıştır.
Müşteri ups cihazı ile neyi beslemek isterse istesin yüklernin özelliği beni ilgilendirmez ben montajını yapacağım cihazda bunları kontrol ederim eğer gerekli şartlar yoksa montajı yapmam müşteri ısrar ederse cihazın uygun olmayan tesisatla devreye alındığını tutanağıma yazarım.
 
ok anladım ozaman 1 tane lamba yakacaksa yada 5 kw motorda çalıştıracaksa bu cihaza 120lik kablo çekecez neyse o ciihaz önemli olan upsin gücü .. gerisi bizizm sorunumuz değil ..
 

Forum istatistikleri

Konular
129,278
Mesajlar
924,940
Kullanıcılar
451,702
Son üye
cahitdny

Yeni konular

Geri
Üst