Köprü diyot paralellenir mi?

Eger ille de kopru diyodlari paralel baglayacaksan soyle yapilabilir.

Diyelim ki senin 200A ihtiyacin var. Fakat 200A kopru diyodun yok.

100A lik degil 150A iki kopru diyodu paralelle.

Boylece kopru diyodlarin dengesiz akim paylasmalari durumunda bile akimi hoyratca ustlenen koprunun akimi, kopru diyodun nominal degerini gecmesin.

IGBTlerde de ayni durum vardi.

200A icin 100A den daha yuksek akimli lik iki IGBT paralellenmistir.

Yada 150A akim anahtarlamak icin 200A IGBT kullanmak yerine 100A iki IGBT paralellenmistir.

Evet, bende bu konu ile ilgili araştırma yaparken bunu gördüm, ilgili açıklamalarda şöyle deniliyor:

Kullanılan her köprü diyot max akım talebini karşılayacak düzeyde, burdaki paralelleme, "komponentdeki açık devre arızası için" konulmuş (deniyor,)

Ve devamında:
Köprü diyotların genellikle bozulma durumunda kısa devre olacağı yönünde...

Yani çözüm getirmiyor. "Dizayn işgüzarlığı" her zaman mevcut.

ST nin uygulama notu için teşekkürler

4 köprü diyotu paralel olarak kullandım. Yalnız benim çektiğim akım köprü diyotun bir tanesinin dayanabileceğinden daha azdı. Oluşan ısıyı daha kolay uzaklaştırmak için uygulamayı bu şekilde yaptım.

Yağı bol bulunca ile ilgili bir deyim vardı hocam neydi o
Bu aralar bakamıyorum pek ama bir tanede 3 fazlı trafolu güç kaynağı yapacağım, trafosu hazır. Aceleye getirmeden yavaş yavaş bir senede toparlarım. Bunda ya gene paralel köprü yapacağım ya da büyük diyotlardan (şaseli vidalı) alacağım. Bakalım sizlerin de yorumları önemli duruma göre hareket edeceğim.

Hocam biz senden akülü araba bekliyoruz. Güç kaynağı ne Allah aşkına. Cümle alem duysun. Bu arkadaş hem makine hem elektrik mühendisliği mezunu memleketin sayılı zeka küplerindendir. Yakaladığınız yerde bilgi sondajlayın kendisinden. Bu arada alperen hocam yağ deyince aklıma sonradan kerosen geldi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…