Erkan1525 arkadaşa katılmıyorum . Google da bir metrekareye ne kadar ışık vermeniz gerektiğini araştırın. Sonra 80 m2 ile çarpın. Bunu da gece kaç saat aydınlatma yapacaksanız onunla çarpın . Bulduğunuz Değeri 6 ya bölüp Panel gücünüzü bulun . Ona göre panel alın . Bir tane de 10-20 amper şarj kontrol ünitesi alırsanız uygun akü de temin ettiniz mi sistem tamamdır. Kimseye sormanıza gerek yok şu aşamada. Fazlası ile bilgi var nette.
Çok teşekkür ederim yapıcı yaklaşımınızdan dolayı.Bencede @Haldun1 beye katiliyorum.
Yukunuz bulunur kac saat ve bulutlu gunleride hesaplayarak aku kapasitesi cikartilir akuye gorede sarj regulatoru ve panel gunucu bulabilirsiniz.
yapacaginiz sistem enerji santrali olmayacagi icin bir kac hesapla sonuca ulasirsi iz.
Abi açıklaman on numara çok kolay anlaşılır olmuş çok teşekkür ederim. Dün kümes yanında değildim bugün geldim normal ampul vardı geceleri yaktığım ona baktım 40 watt ampul ama bu ampul içeriyi fazla aydınlatıyor bu da hayvanlar için iyi değil yani en azından ben öyle düşünüyorum doğal yaşamlarını bozmak istemiyorum gece ve gündüzü bilsinler istiyorum.
Ben toplam ışık ihtiyacımın 10 watt lık bir ampul ile çözüleceği kanaatine vardım.
HATALI DÜZELTME
10x11=110 watt gecelik ihtiyaç 10WATT AMPUL X 80M2 = 800 WAAT X 11 SAAT = 8800W
110/6=18,33 watt panele ihtiyacım var. 8800WATT / 6 SAAT = 1466 WATT Panel GÜCÜ
Şimdi abi
20 watt panel olarak http://urun.gittigidiyor.com/ev-ele...kristal-gunes-paneli-solar-pv-panel-271373428 bunu aldım diyelim
Buradan elde ettiğim elektriği depolamak için ihtiyacım olan akünün depolama kapasitesini neye göre hesaplamalıyım?
Hava yağmurlu bulutlu vs olabilir 2 gün (yani gece yetecek kadar) kapasiteli olmalı.
Birde akşam 7 de yanıp sabah 6 da sönecek şekilde nasıl bir anahtarlama yapmalıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?