kış dönemi kompanzasyon

Katılım
2 Mar 2008
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
40
çalıştığım tesis kış aylarında çalışmadığı için reaktif ten cezaya giriyoruz.makineler çalıştığında reaktif %20 nin altında düşüyor röle görevini yapıyor. 7,5 kvar lık sabit kondansatörümüz var.sorunu çözemedim.yardımcı olabilirmisiniz.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Muhtemelen trafolu bir işletme ve sayacınız OG de. Bu konuda ve diğer sorunlarla ilgili muhtelif çözüm önerileri site içinde yer alıyor bir inceleyin öncelikle. Ayrıca tesisisnizle ilgili detaylarıda verirseniz size özel fikirlerde ortaya konabilir..
 
Öncelikle eğer lamba soba vs gibi yükler varsa akım trafonuzu küçültmenizi tavsiye ederim.ve kompanzasyon sisteminde monofaz ve trifaz 0,5 kvar 1 kvar gibi düşük güçlü kondansatörler kullanmalısınız.Ama öncelikle trao gücü ve fazlardan çekilen akımları belirtmelisiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,311
Mesajlar
925,213
Kullanıcılar
451,754
Son üye
vedatsever5454

Yeni konular

Geri
Üst