kaçak akım koruma rölesi kısa devrede açar mı?

kısa devre kesme kapasitesi kA (kilo amper) ile gösterilir.
eğer ürün etiketinde kA ibaresi varsa kısa devre kesme kapasitesidir. eğer yoksa kısa devre karşısında etkisizdir. kaçak akım rölesi asla bir sigorta gibi kullanılamaz. sigorta ile birlikte kullanılır.devrede termik ve manyetik kesmeyi sigorta sağlar kaçak akım kesmesini ise kaçak akım koruma rölesi sağlar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kaçak akım roleleri üzerinde yazan amper değerini geçtiğinde ister kısa devre ile geçilsin ister aşırı yükle geçilsin açarlar lakin otomat gibi dayanıklı değildirler kısa devrelerde bozulurlar her zaman çıkışı hızlı açan bi sigortadan geçirilmelidir sadece devrekesici olsun ben açıp ben kapatacam ma cinsinden kaçaklarıda hisseder işte burda kaç kere kısa devre olacak sanki dersen direktde bağlayabilirsin
 
bence üzerinde yazan değerler o kaçak akımın hangi amper değerleri altında çalışabileceğini gösteriyor.eğer üzerinde bir yük altında çalışacak ise ne kadar verimli olur onuda düşünmek lazım.ayrıca bunların akım değerleri arttıkça fiyatlarıda artıyor. işin birde bu boyutu var.
 
Usta kaçak akım rolesı test butonu çalısıyor ama notur toprak kısa devre oldugunda açmıyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…