Kaçak Akım Rölesi İkide Bir Atıyor

Sadece buzdolabına özel kaçak akım rölesi . ( buzdolabı test ? )
Siğorta kutusundan buzdolabı için özel hat kakr ( uzatma gibi ) araya siğorta konması ( buzdolabı amperine - watt göre ) + ? biraz fazlalık B tipi ( kitapcığında yazar )

Son düzenleme:
Peki sn @arkaplan tesisatı 2 ye bölersem, notr uçları bulmanın kolay bir yolu var mı?

Siğorta kutusundan buzdolabına direk hat ( sanki sıva üstü uzatma kablosu gibi )
Buzdolabına özel kakr , siğorta , priz .

Sn. üstatlar bu foto şema sistemini onaylarsa ?

Ekli dosyayı görüntüle 97239
Buzdolabı ( Soğan cücüğü kadar olmuş diğer malzemelerin yanında ) ile ona ait fiş boyutsal olarak çok orantısız . İlk defa bu kadar paint i kötü kullandığını gördüm sayın ustam . Topraklamalar da burgalama tekniği ile birleştirilmediği için gönül dostu elektrikçiden de 1 puan kırdım .

Buzdolabı ile ona ait fiş boyutsal olarak çok orantısız . İlk defa bu kadar paint i kötü kullandığını gördüm sayın ustam .

Doğrudur . micro buzdolabı diyelim .

Son düzenleme:
Siğorta kutusundan buzdolabına direk hat ( sanki sıva üstü uzatma kablosu gibi )
Buzdolabına özel kakr , siğorta , priz .

Sn. üstatlar bu foto şema sistemini onaylarsa ?

Ekli dosyayı görüntüle 97239
Bahsettiğim bu değil sn @arkaplan Bu anlattığınızı bir kaç sayfa öncesinde bende bahsetmiştim, bahsettiğim, eğer tesisatın yükünü 2 ayrı KAR ile karşılarsak, şuanki durumdan 2 ye bölmek için notr leri kolay bulmanın bir yolu var mı?
Teşekkürler

Ayrıca nötr kesmeli sigortanın nasıl olup da enerji giriş ve çıkışı üstten oluyor

Nötr kesmeli Sigorta değil ( KAKR eski çıkan )
Buzdolabı için özel KAKR .
2 adet KAKR sistemde .

Sadece buzdolabı için özel kakr .
Diğer ana sistem kakr ayrı açılacak .

İkiye bölmek arızayı bulmada yardımcı olmaz .
İkiye bölmenin amacı .
1 .Kakr dan örneğin 20 mA kaçak olsun
2 . Kakr dan örneğin 18 mA kaçak olsun
Toplam : 38 mA olsada ikiside atmaz tek yararı bu olur

Nasıl bölmeyi düşünüyorsunuz .? ( anlatmanız )

Son düzenleme:
İkiye bölmek arızayı bulmada yardımcı olmaz .
Nasıl bölmeyi düşünüyorsunuz .? ( anlatmanız )
11 tane linye var anladığım kadarı ile, 6 ya 5 ayırmak istiyorum, belki 11 linyedeki minimal kaçaklar birleşince tek KAR ı attırıyor, 2 kar yaparsak belki atmaz. Çünkü bir başka benzer yazışmalarda 3faz tek kar tek az 3 kar a bölünmüş ve sorun çözülmüş.
eğerki buzdolabına sıva üstü ayrı kar çekersek ve sorun çözülürse tesisatı 2 ye bölmek daha mantıklı değil mi?
ilk 5 Sigorta şuanki kar da kalacak, aradaki birleştiriciyi çıkaracağım, oraya 2. kardan gelen fazı bağlayacağım. Sonra nötr leri bulup ayrı bir demet yapacağım.

Niyetiniz arıza bulmak mı günü kurtarmak mı ?
İkiye bölmek istiyorsanız nötrlerin kontrol ettiğini nereye gittiğini bulmanız gerekir .
Buatlardanda takibi yapılmalı .
Nötr kesmeli siğortalar kullanılsa çözüm biraz daha kolaylaşır .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…