mcengizc
Üye
Merhabalar, öncelikle bu sorun yüzünden üye oldum. Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. Elektrikten anlamayan birisiyim. Evdeki kaçak akım rölesi son zamanlarda özellikle geceler olmak üzere 10dan fazla kez attı ve atmaya devam ediyor. Elektrikçi çağırdık, muhtemelen bakmaya üşendiği için bunu bulmak çok zor kimse bulamaz falan dedi gitti. Başka bir elektrikçi çağırmadan önce sizin görüşünüzü almak istedim. Yaptığım işlemleri anlatayım. Şehir dışına çıkmadan komşuya anahtarı bıraktım ve sadece mutfak şalterini açık bırakıp, buzdolabını prizde bıraktım. Buna rağmen komşu her kontrol ettiğinde rölenin atmış olduğunu söyledi. Rölenin markası legrand. Bundan aylar önce ben evde yokken bir gece mutfaktan yoğun bir yanık kokusu gelmiş, hatta kapıcı yukarı çıkmış. Yani kablolar da erimiş olabilir. Buzdolabını mutfak dışındaki prizlere taktığımızda da attı. Az önce buzdolabında sorun var mı anlamak için buzdolabının fişini çektim 20 dk içinde yine attı. Daha sonra bütün şalterleri indirip röleyi kaldırmayı denedim, bir iki dakika kalkmadı, sonra sorunsuzca kalktı. Sıkıntı muhtemelen mutfakta, ama gündüz de atmakla beraber özellikle geceleri 20 dkda bir atmasını idrak edemedim.