kaçak akım rölesi sigortasız kullanılabilirmi?

Evet açma süresi önemli Hakan abi. Sana katılıyorum canı yürekten.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Evet bağlanabilir bizim dairede Dragon kaçak akım rölesi kullanılıyordu. Panoda sigorta yoktu kaçak akım rölesini de nötr hattı olmadan bağlamışlardı yani kaçak akım rölesi aslında sigorta işlevi görüyordu daha sonradan değiştirdik. Sisteme sadece kaçak akım rölesi koyabilirsiniz dediğim gibi zaten kaçak akım rölesi sigortanın yaptığı işi yapar fakat kaçak rölesi biraz daha hassastır
 

TAMAMEN YANLIŞ BİR BİLGİLENDİRME !

Kaçak akım rölesi yalnız kaçak akımdan korur, termik ve manyetik koruma özelliği yoktur. (Önceki mesajımda belirttiğim sigorta+kaçakakımkoruma özellikli monoblok koruma elemanı hariç!)
DipNot: 4P kaçak akım rölesi nötr olmadan da çalışır motorlarda bu şekilde kullanılır.
 
Son düzenleme:
Sn Yaşlı Uzman madem kaçak akım rölesi sigorta görevi görmüyor o zaman neden bizim dairede sigorta yerine kaçak akım rölesi kullanmışlar ? Ayrıca 4P kaçak akım rölelerinin dairede ne gibi görevi var ?
 
fahri bey bilgilendirme için teşekkürler çok aydınlatıcı oldu kolay sade ve net bir anlatım olmuş.
 

Sizin dairede linyeler nerden besleniyor Ayrıca süper lüks ve villa tarzı müstakil daireleri de geçtim 3 fazlı beslenen apartman daireleri var.

Bilmemek ayıp değil, bilmeden açıklama yapmak ve öğrenmemek ayıp

Yaşımı bir kenara koy, benim bu mesleğe girdiğim tarihten bu yana 28 sene geçti senin ise yaşın 17. Büyüklerin bir açıklama yaptığı zaman bu şekilde cevap yazma. Madem öyle diyorsun peki bu ne tarzı yaklaşımlarda bulunma oldu mu?
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…