Kaçak Akım Rölesinde Çift Yönlü Akım

stuuf21

Üye
Katılım
13 Eki 2010
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba arkadaşlar;
Cuma günü bağlamış olduğum güneş enerji ve rüzgar türbininde enerji üretip şebekeye basmaya başladığımda KAR atıyor. Sadece aküye enerji basmamla şebekeyi beslemeyi kesmemle sorun çözülüyor. KAR ın üzerindeki değerleri okuyamadım acaba KAR küçük geldiğinden mi atıyor yoksa içinden ters yönden akım geçtiğinden mi?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
arkadaşım ya kar amperi düşük geliyor yada çıkışın dan verdigin uçlardan yapar bu sorunu bir akımı ölçsen akım normalse ters beslemeden olabilir
 
Normal bağlama şansım yok iki yönde de akım geçicek ya sistem şebekeden beslenecek yada üretilen enerji şebekeyi beslicek(güneşin ve rüzgarın durumuna göre).
 
Örnek proje yada bağlantı şeması paylaşırsanız daha iyi yardımcı olunabilir. Bu şekilde ancak sorunun sebebi hakkında varsayım yapılabilir.
 
Bağlantı şeması yok ne yazık ki çünkü bina içinde bende bilmiyorum.. Sistem ürettiği elektiriği direk olarak prizden şebekeye gönderiyor yani sigortadan ve KAR dan ana traofoya akım gönderiyor.. Bugün baktım akım değeri yeterli KAR ın..
 
uçları bi ters çevir dene bakalım. slm.
 
Sorunu çözdüm sorun KAR dan ters akım geçmesiymiş.. Çalışma prensibinin incelediğimde sorumun çok mantıksız olduğunu farketdim.. Kar nötr ve fazdan geçen akımın eşit olup olmama prensibine dayanıyormuş bizse fazdan enerji veriyoruz direk yani eşitlği bozmuş oluyoruz kaçak akım algılıyor ve atıyor. Gelelim çözüme kesin çözüm şebekeyle aynı yönden girmek ama ben topraklama güvenip parafodur bağladım ve kar ı devre dışı bıraktım çünkü uzun bir kablo çekmem gerekecekti.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,312
Mesajlar
925,224
Kullanıcılar
451,760
Son üye
urasrahmi74

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst