Kaçak akım

Yani 70 mA.

Bende önce hesabı öyle yaptım sonrada direncin iki faz arasında olduğunu farkettim. Mesela 3 fazlı ABB rölede direnç faz nötr arasına bağlı. Markaya göre değişiklik gösteriyor.

Faz faz arası nasıl kacak akim olacak . Oda bir nevi yük olmaz mı sistem için. Pek kafam basmadı.

Ekli dosyayı görüntüle 99747
Faz faz arası nasıl kacak akim olacak . Oda bir nevi yük olmaz mı sistem için. Pek kafam basmadı.

Bu bağlantı ile fark nedir? Sonuçta akım toroid içinden geçmeden gidiyor ama toroid içinden geri dönüyor.
Direnç alt uçlardan bağlı olursa yük olur, röle atmaz.
Not: Test butonunun ucunu nötrden 3 numaralı uca taşıdım. Siyah renkle işaret koyduğum için ilk bakışta belli olmuyor
50Volt 1.666 ohm ( 1.66 Kohm ) sınır . 30mA
50 V' un neden tehlikeli olduğunun ispatını yapmışsınız. 50V AC de vucut direncinin 1,6k olduğu varsayılıyor.

Son düzenleme:
Direnç değeri firmaya göre değişiyor demek ki. Maksat kaçak olduğunda atıyor mu atmıyor mu? Kendine güvenen 100 mA ile bu işi yapıyorken kendine güvenmeyen 200 mA ile bu işi yapıyor olsa gerek. Kalite!

Test sisteminin enerjilendiği noktalar dü-
şünüldüğünde, " kaçak akım " teorisi ile
ilgi ! kabul edilebilyormu ? Değilse,benim
ifademin doğruluğu ortaya çıkıyır demek-
tir.Yani,test sistemi,sadece,rölenin,meka-
nik yönden çalışmaya hazır olduğunu test
eden ( kaçak akımı değil ) sistemdir.Di ,-
renç değeri,her firma için ,mutlaka farklı
olur ! Yani,hesap , 30 mA den ziyade aç tırma bobininin çalışma gerilimine göre-
dir.Bu sıcaklarda,eziyet olmasın diye
söyledim,kaçtım.52 yıllık ! bayat bil-
gim ,ancak bukadara yetiyor.
Hemde,2 fazdan ! test.

Ekli dosyalar

• LEGRAND TEST !.jpg
    81.5 KB · Görüntüleme: 1
Son düzenleme:
Direnç değeri firmaya göre değişiyor demek ki. Maksat kaçak olduğunda atıyor mu atmıyor mu? Kendine güvenen 100 mA ile bu işi yapıyorken kendine güvenmeyen 200 mA ile bu işi yapıyor olsa gerek. Kalite!

50Volt 1.666 ohm ( 1.66 Kohm ) sınır . 30mA
Voltaj indi çıktı .
Bu değerler üzerinden üzerinde hesap yapılarak direnç konması gerekir .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…