kaçlık bara kullanmalıyım?

hayır her blokta dairelerin sayaçları var biz sadece jeneratör çıkışına sayaç koyacağız ve daireleri sayaçlarından sonra besleyeceğiz bir nevi her daire birbirine paralel bağlı olacak 3x240 lık kabloyu tamamen bara olarak düşünün blokları da ortak baradan beslenen yükler olarak sistemin özeti bu
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
fikrimi sorarsan
her bloğun saat panosu yanına jeneratör beslemesi için ikinci bir pano kurman lazım.
80kw 152 amper çeker. bu bahsettiğim ikinci pano girişine 160A TMŞ kullanman yeterli olur. dağıtım için 15x3 kesitte bara fazlasıyla işini görür. son blok için kablo kesitini (200m için) 3x95+1x50 NYY fazlasıyla yeter. diğer blok beslemelerinde mesafe düşeceği için kablo kesitide düşecektir. 3x35+16 NYY kesitine kadar düşebilirsin. daha sonra tüm bu kolon hatlarını transfer panosu çıkışına toplayabilirsin bir ufak pano içersinde.
fakat herşeye rağmen box kullanarak tek bir kolon hattı ile beslemeyi düşünüyorsan. her panoda girişe ve tüm çıkışlara devre kesici kullanmalısın. maliyet yönünden düşük seçim olabilir ancak. süreklilik konusunda riskli bir yatırım olur.
kolay gelsin.

fakat şimdi transfer panosu 1 tane mi yoksa her blok için bir adet mi olmalıdır o noktada takıldım.
konuyu araştırıp cevap veririm.
 
Son düzenleme:
1000kVA Jeneratörle yaklaşık olarak 1500A yükü kontrol edebilirsin. 1500A yükü taşıyabilecek olan bakır bara kesiti 80x10 bakır bara(boyalı)

Konuyla ilgili olarak internetten bakır bara akım taşıma kapasiteleri olarak aratırsan istediğin belgeye ulaşabilirsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…