Yani hocam KA7500B ile KA7500BD muadilmi? Aynımı?TL494 Muadili olan entegreler: DBL494, MB3759, KA7500, S494, NCV494, NTE1729, AZ7500
şuradan aldım ;
https://320volt.com/tl494-smps-kontrol-entegresi-hakkinda/
Datasheette açıkca belirtilmiş:Aşağıda resimde görüldüğü gibi Ka7500B olarak tek bir datasheet var ikisinin BD olanda orda bahsedilmiş. Ama garip olan elimdeki Bdnın fiziki yapısıda dip datasheetde görüldüğü gibi sop olarak belirtilmiş.
güzel insan, yukarıda göm dedim. birisi dip, yani bacakları var, deliklere sokacaksın, diğeri sop/smd levha üzerine lehim yapacaksın. sen yoklukta çözüm üretmek nedir, galiba bilmiyorsun. ikisi de aynı amca, biri sakallı, biri sakalsız. yerine uygun olarak lehimle gitsin. demek sen bizim ürettiğimiz çözümleri görsen, bunlar deli desin. kaynak makinesinde 18 tane diyot vardır (bazılarında) arızalı olanı bulmak için hepsini teker teker söküp ölçmen gerekir. kolay yolu, hepsinin orta bacağını kesersin ölçerek arızalı olanı bulur sadece onu sökersin. (bir diyotu sökmek yaklaşık 5 dakika) geriye sağlam olanların bacaklarını tekrar lehimle bağlarsın. zaman para demektir. yani çareler tükenmez.Ilginç olanı değerli ustalar odurki.
Elimde olan Ka7500B ile Ka7500BD aynı dip kılıf yapısında ama datasheete göre biri dip biri sop olması gerekir.
Diyorsunuz ki uyumlu takılabilir değil mi?
Anladım usta evet duymuşluğum var ben uzun yıllar sadece laptop tamiri yaptım 1-2 yıl olur smps invertör vs. tamirine başladım. Bu arada dediğiniz gibi yaptım sorunsuz çalıştı. Hepinize teşekkür ederim ustalar.güzel insan, yukarıda göm dedim. birisi dip, yani bacakları var, deliklere sokacaksın, diğeri sop/smd levha üzerine lehim yapacaksın. sen yoklukta çözüm üretmek nedir, galiba bilmiyorsun. ikisi de aynı amca, biri sakallı, biri sakalsız. yerine uygun olarak lehimle gitsin. demek sen bizim ürettiğimiz çözümleri görsen, bunlar deli desin. kaynak makinesinde 18 tane diyot vardır (bazılarında) arızalı olanı bulmak için hepsini teker teker söküp ölçmen gerekir. kolay yolu, hepsinin orta bacağını kesersin ölçerek arızalı olanı bulur sadece onu sökersin. (bir diyotu sökmek yaklaşık 5 dakika) geriye sağlam olanların bacaklarını tekrar lehimle bağlarsın. zaman para demektir. yani çareler tükenmez.
Evet sahte üretim galibaYüksek ihtimal sahte üretimdir.
Veri sayfasında kılıflar arası pin farklılığı görünmüyor. Birbiri yerine kullanılabilir.
(Kimi entegrelerde fark olabiliyor dikkat etmek lazım)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?