kabin yandı

ekotone

Üye
Katılım
23 Şub 2008
Mesajlar
48
Puanları
1
arkadaşlar geçanlarde kablosuz modem montajı yapıyoruz.kabin içerisinde 3lü priz var modemler ve adaptörleri kabine yerleştirip fişlerini 3 lü prize takıp kabinide duvara monte edeceğiz. kabini monte ederken kolonda sabitleme deliklerini deldim fakat bi tanesinde demir çıktı orayada küçük dübel koyup kabini duvara monte ettim.sonra 3 lü prize piz altından elektrik verdim.buraya kadar herşey normal taki kabinin kapağını açmak için kabini azıcık oynatıncaya kadar, birden bire kabinin arkasından ateşler çıkmaya başladı demir çıkan yerden.kabinin boyaları yandı o derece ark yaptı.sigorta felan da atmadı.aynı olay 2- 3 kere tekrarladı kablolar eridi.sorun priz altından yaptığım bağlantıda topakla fazın birbirne değmesinden kaynaklanıyordu.şaseye elektirk gitti .fakat ateş sadece demir çıkan delikten geliyordu. bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Eskiden peşel boru kullanılırdı duvarların içinde. Peşel boru, boru şekli verilmiş sacdır. Dübelden geçen vida, sacın içindeki kabloya temas etmiş olabilir ve gövdeye faz verilmiş olabilir.
 
Kabin topraklamasını zamanında kolaylık olduğu için kolon demirine bağlanmış olabilir.Faz-toprak kısa devre olduğunda direnç olduğundan ısınma oluşmuş.Toprak hattını kontrol edip,gerekirse yeni topraklama yapmanızı tavsiye ederim.Kolay gelsin
 
Zaten cevabı vermişsin , priz bağlantısı yaparken şase ye iritbat olmuş , şase de dübel e çaktığın vida ile duvar demirini irtibat sağlamış , ilgili katın demir aksamı temel topraklaması ile de irtibatlıysa (ki muhtemelen öyledir- öyle olmasa bile hemen hemen tüm inşaat demirleri birbiri ile irtibatlı o Da toprakla) Kısa devre akımı yüksek olur... Sigortada atmaz çünkü akım zaten demir aksamdan toprağa aktı...
Muhtemelen böyle oldu...
 
evet doğru ilk kez böyle bişey başıma geldi. ben önce demirdeki faz la kabindeki fazın farklı olmasından dolayı böyle bişey olmuş olabilir demiştim.
 
Sigortanın atması lazım bence yüksek amperli bir sigorta vardı,duruma göre 220v 10 amperde ateş çıkartmaya yeter. İyiki sana bişey olmamış ekotone ..
 
Geçmiş olsun.
Arkadaşlar gerekli açıklamayı yapmışlar.

Sigortanın atması lazım bence yüksek amperli bir sigorta vardı,duruma göre 220v 10 amperde ateş çıkartmaya yeter. İyiki sana bişey olmamış ekotone ..
Sigorta akımı ve markası önemli ise de kaçak akım rölesi olmayan tesisatlarda otomatik sigortaya güvenmemek gerek. Biliyorsunuz, faz-toprak kısa devresinin tek koruma elemanı k. a. rölesidir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…