bybarbaros
Üye
selamlar arkadaşlar. bir konuda ciddi olarak yardımınıza ihtiyacım var. konu ile ilgili bir çok video izledim ama kendimden emin değilim.
Senaryo bu şekilde :
30 ohm okuduğum rezistans ..bir ünitede 8 adet ... 4 bölümden oluşan birleşik bir ısıtıcı var... genel toplamda 32 adet rezistans
4 adet fan motoru
1 adet yönlendirici motor
Pano yerleşim planı:
2 adet 63 amper sigorta bu sigortalardan 2şerli guruplar halinde güç paylaştırdığım 4 adet: 32A kontaktör var... kontaktör başına 8 adet rezistans bağlantısı düşüyor.
----------
4 adet fan motoru için 3 * 25 sigorta ve buradan 2 adet 12A köntaktöre çıkış yaptım. kontaktör başına 2 adet 0.37kw 3000d/dv asenkron motorlar bağlı
------
1 adet 10A otomatik sigortaya bağlı 0.75kw motor sürücüsü var...
bu makine toplamda ne kadar akım çeker.. kesit olarak besleme kablosunu ve pano içi bağlantı kablolarını kullanmalıyım.
* fan motorları için kontaktör beslemelerinde 2.5mm kontaktör sonrası klemenslere 1.5mm
* rezistans bağlantıları için 10mm lik kablolar kullandım..
konu biraz uzun . yanlış telaffuzlarda bulunduysam şimdiden özür dilerim.
Senaryo bu şekilde :
30 ohm okuduğum rezistans ..bir ünitede 8 adet ... 4 bölümden oluşan birleşik bir ısıtıcı var... genel toplamda 32 adet rezistans
4 adet fan motoru
1 adet yönlendirici motor
Pano yerleşim planı:
2 adet 63 amper sigorta bu sigortalardan 2şerli guruplar halinde güç paylaştırdığım 4 adet: 32A kontaktör var... kontaktör başına 8 adet rezistans bağlantısı düşüyor.
----------
4 adet fan motoru için 3 * 25 sigorta ve buradan 2 adet 12A köntaktöre çıkış yaptım. kontaktör başına 2 adet 0.37kw 3000d/dv asenkron motorlar bağlı
------
1 adet 10A otomatik sigortaya bağlı 0.75kw motor sürücüsü var...
bu makine toplamda ne kadar akım çeker.. kesit olarak besleme kablosunu ve pano içi bağlantı kablolarını kullanmalıyım.
* fan motorları için kontaktör beslemelerinde 2.5mm kontaktör sonrası klemenslere 1.5mm
* rezistans bağlantıları için 10mm lik kablolar kullandım..
konu biraz uzun . yanlış telaffuzlarda bulunduysam şimdiden özür dilerim.