bi elektrikçi de 3x2.5 yeter dedi fakat ben yine de sorayım dedim. Peki 15 20 cm yer altından boru içinden götürsek bir sıkıntı olur mu ?Hesap yapmadim fakat 3x4 antigron yeterli olur gibi.
3 hp motor, 2.2 kw. eder, buda 10 ampere tekabul eder. Sizin motorun hp /amper bagıntısında bır uyusmazlık var gibi.
Kablo üretıcı lıstelerınde verılen akım degerlı ortalama 100 metreye göredır. 2.5 mm. de yeter fakat sınırda kalmaktadır. 3x4 mm. kablo ılerkı yuklemelrınız lamba, soba vs. ıcın daha uyundur. Derınlıkde, kazı guzergahının trafık durumuna göre değişir. Daha derın olması daha ıyıdır.
Cok tesekkurler cevabınız icin. Yer alti NYY döşerken alacagimiz güvenlik önlemleri nelerdir? Boru icinden gecirmemize gerek var midir? Var ise ne tip boru içerisinde gecirmek gerekir?Monofaze motorlarda akım farkı oluyor. 18.5 Amperi 2,5 luk kabloda kurtarır ancak (200 x L x N / K x S x U x U ) formulünden 2,5 luk kabloda 8-10 volt arası 4 lük kabloda 5-6 volt arası gerilim düşümü olur.
Dolayısı ile köy yerde zaten gerilimler düşükse gerilim düşümü özellikle kalkışlarda iyice sorun olabilir. Bence 5x2.5 NYY kablo alın Faz ve nötrü çift kablo kullanın toprak için tek 2.5 kullanın 3x4 e göre fiyatı çok farklı değildir ve daha kolay bulunur.
Yer altından NYY kablo döşenir aman güvenlik önlemlerine dikkat ediniz.
Cok tesekkurler cevabınız icin. Yer alti NYY döşerken alacagimiz güvenlik önlemleri nelerdir? Boru icinden gecirmemize gerek var midir? Var ise ne tip boru içerisinde gecirmek gerekir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?