Kablo seçimi

Hasan059

Üye
Katılım
2 Ocak 2019
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
28
Hayırlı işler ana panodan dağıtım panosuna 105 metre mesafe var toplam çekeçeği güç 50 kW buna kaçlık kablo ve sigorta seçmeliyiz birde toprak kablosu kaçlık olmalı? Teşekkür ederim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Normalde 4x25 mm2 yeterli.Daha sonra güç artışı düşüncesi varsa 4x35 yapabilirsiniz.Toprak 16 mm2 olur.
5 x kabloda yapabilirsiniz.Kablo cinsi NYY .Çıkış ve giriş şalterleri 3x 100 Amp. TMŞ .Yeni panoda 30 mA ka-
çak ( çıkışlar için ) 300 mA girişte yangın koruma kaçak akım kullanılacak.
 

bilgiler için teşekkürler ama kablo ve sigorta seçimini detaylı olarak nasıl yaptıgınızı anlatır mısınız? Mesela 3*25/16 da ki her rakam ne anlama geliyor.Seçimde hangi tabloyu kullandınız.(Elimde bir toprakda ve havaya göre akım degerleri olan bir tablo var birde 1. 2.3. grup ile ilgiili akım degerleri var)Neden NYY. Sigorta kacak akım seçiminde formul kullanıyor musunuz? Kusura bakmayın pek bir bilgim yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim... Ev iç tesisatındaki projeler için bu bu degerleri nereden buluyoruz?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…