Merhaba arkadaşlar. Yeni üye oldum umarım doğru yere ve doğru şekilde konu açıyorumdur.
Bağ evime elektrik hattı çektirdim. 2x10 bakır kullandık. elektriği çektiğim yer ile aramda 430 metre var. orasıda bir 300 metre mesafeden trafodan çekiyor.(4x25 aliminyum kablo, faz ayrı,nötr ortak) yani bana gelene kadar 730 metre gibi bir mesafe var.
komşumuz 380 v kullanmadığı için kablonun 1 fazını bize verdi. nötürümüz ortak. (öyle söylendi bana) kaçak akım rolesinin tutmamasının sebebi olarakta bu gösterildi. topraklama yok.
soruma gelecek olursak,
2 beygir 1.5kw 16 kademeli dalgıcım var. amacım bunu çalıştırmaktı ve çalıştırdıkta. toplamda 4 saat çalışmasına rağmen, 49 kw lık bir tüketim gerçekleştirmiş. bana çok geldi.sizce normal mi ? kablo uzunluğundan dolayı kayıp kaçak bu kadar etki edermi ? bir tanıdığıma sordum, kablo resistans görevi gördüğü için o uzunlukta normal okadar kayıp dedi. ve topraklama olmamasınında tüketime etki ettiğini söyledi.
siz ne düşünüyorsunuz sizce tüketim normal mi ?
sayacım trafoda. hem güvenlik, hemde trafo sahibinin bu şartla kabul etmesinden dolayı bu şekilde yaptık. yani trafodan sonraki kayıp bana yazıyor
kaçak akım tutmadı demişsiniz ? tutmadı derken ne oldu yani ?
motora giden voltaj düşük olduğundan motorun çekeceği akım artmıştır. dolayısıyla daha fazla ısınır diye düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?