Kablodan dolayı harcama

Lokallerin çoğu analog ve eski sayaçlar malesef.Fakat doğruluk konusunda emonun laboratuvar deneylerinden sonra dijital sayaçlara da güvenim kalmadı.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Belirli bir zaman diliminde endeks bazında yapılan kontrollerde toplam sayaçla lokal sayaçların toplamı arasında % olarak ne kadar fark çıkıyor?
 
Mesela bir trafoda yuzde 5 e yakındı 3 günlük ölçümde.
 
Mesela bir trafoda yuzde 5 e yakındı 3 günlük ölçümde.

Rakam büyük değil..Lokal sayaçlar genelde bilgi amaçlı tesis edildiği için akım trafoları clası genelde 1 olarak kullanılıyor.Eski tesislerde 3 claslı olanlar bile mevcut..Sayacında mekanik olduğu düşünüldüğünde tamamen ölçünün hassasiyeti ile ilgili gibi düşünüyorum..
 
Class 1-2-3 durumu sayaçlarda neyi değiştiryor acaba?
 
Ölçü trafosunun dönüştürme hassasiyetini ifade etmektedir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…