biraz açıklar mısınız kötü yanı nedirnya da öznur vasat iş yapmaz
mantıklı kesinlikle deneyeceğim teşekkür ederimSon zamanlarda bazı nya kablolar Elektronik bağlantılarda lehim bile tutmuyor. Ben aynı gün anladım alüminyum alaşımı olayını.
Öyle ohm ölçme ile olmaz bu saflık anlama. Bu alüminyum alaşımlar aynı zamanda kırılgandırlar belirteyim. Fazla bükülmeye kıvrılmaya ve uzatma kablosu gibi rulo durumlarına hiç dayanmazlar.
Ağ kabloları metresi 50krş tu bir ara. Bence tamamı alüminyum.
Saflığı anlamak için, bir teli atarsınız tuzruhunun içine.Alüminyum hemen erir.Geriye hafif kararmış bakır kalır.
Eski bir kuyumcu uygulaması olan Mihenk taşında sınamak size kalmış. Sağlam yoldur.
Bu kadar basit.
İyi geceler.
Kalan % 80 ın bakır saflığı % 80 ise şükretmek gerek bence.4x4mm2 kablo etiketi olan kablonun bakır çapını ölçmüştük. Alan hesabı yaptığımızda 3,35 mm2 olduğunu gördük. %20 bakırdan çalmışlar.
Merhaba,Kalan % 80 ın bakır saflığı % 80 ise şükretmek gerek bence.
Bir de TSE CE vs her etiket tastamam. Plastiği çok sert ve çakmakla hafif ısıtsan tutuşur. Nyaf kabloyu soysan tellerin % 20 si kopar. Lehim zor tutar. Her teli sanki alüminyum ve dış cidarı bakır kaplama.
Ya hep bana denk geliyor ya da iyi kablo şans işi.
ustam şimdi ben bugün 1.5, 2.5 , ve 6mm kablo aldım 100 er metre ve prysman markaHer kablo iletkeninin metre başına bir direnci vardır. Bir miliohmmetre alarak ölçüm yapabilir sağlıklı karar verebilirsiniz.
https://www.kartalotomasyon.com.tr/DT-5302-Miliohmmetre-Dijital-Multimetre,PR-1593.html
çok fark olur mu peki çünkü iki cihazla ölçtüm ikiside aynı sonucu verdiBu tip ölçümler için,hata sınıfı düşük mili
ohmmetre kullanılır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?