kael varkombi yardım

ben yeşil

Üye
Katılım
5 Ara 2007
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar bundan önce ilgilendiğim bi firmada inter 7 kademeli röle vardı. bu röle sadece tek bir akım trafosu ile sistemi kompanze ediyordu.yalniz bu sistemdeki röle sadece bir fazı baz aldığından bu işletmede ise sadece üç fazlı motorlar bulunmadığından yani yüklerde dengesizlik olduğundan endüktif sürekli %49 civarında cezaya giriyordu.şimdi bu işletmedeki monofaze kondansatör ilaveside edebilmek için röleyi kael 12 kademeli varkombi
ile değiştirdim.röledeki kademeler şu şekilde
1.kademe=1 kvar monofaze
2.kademe=1 kvar monofaze
3.kademe=1 kvar monofaze
4.kademe=2.5 kvar trifaze
5 kademe=1.5 kvar trifaze
6 kademe=1,5 kvar trifaze
7 kademe=10 kvar trifaze
8 kademe=5 kvar trifaze
9 kademe 2,5 kvar trifaze
10 kademe12,5 kvar trifaze
akım trafoları 100/5 üç adet işte bilgiler bu şekilde bazı arkadaşlarım bu dizilişin yanlış olduğunu söyliyebilirler ama benim bildiğim kadarıyla bu rölede kondansatör lerin dizilişi çok önemli değil röle gereken kondansatör gurubunu istediği kademeden alıp çikarabiliyor.eğer yanlişsam da lütfen düzeltin.şimdi bu sistemde uzun zamandır aldığım ölçümlerde endüktif %30 kapasitif%8 oranlarında gidiyor.
not =röledeki alarm işiği yaniyor.alarm menüsünden baktiğimda alarm=4 ve alarm 5 işikları yanıyor anlamakta zorlandığım şey ise alarm 4 de dediği kondansatör lerin yetmediği alarm 5 te dediği kondansatörlerin fazla geldiği şimdi ben nerde hata yapıyorum lütfen yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
monofaze kondanstörler yeterli değil gibi görünüyor.
hangi fazın ne kadar kondansatöre ihtiyacı var bunun analizi yapılması lazım.
kael rolesiyle birlikte multimet cihazını da öneriyor ki analiz kolay yapılabilsin.
bu durumda hem analizör hem de üç fazlı kompanzasyon roleleri daha avantajlı oluyor.
yada kael rolenin ölçme menüsüyle biraz uğraşarak hangi fazda dengesizlik ne kadar ona göre monofaze kondansatör seçmek gerekiyor.
11. ve 12. kademelere 2.5kvar monofaze takılırsa sorununuz çözülür gibi.
 
İhtiyacınız olan toplam trifaze ve monofaze kondansatörleri bilseydik eğer daha net bir kademe düzenlemesiyle sorun çözülürdü. Bu şeklde ancak deneme yanılmalarla sonuca ulaşabiliriz.
Sisteminizde monofaze yükler çok dengesiz ise kademelerdeki 1kVAr'lık monofazeler eksik geleceği için Eksik Kompanzasyon uyarısı gelir. Dengesiz fazdaki cos fi' yi düzeltmek için trifaze ekondansatör alır (monofaze, bir faza yetmediği için). Bu seferde diğer fazlardan Aşırı Kompanzasyon uyarısı gelir.
 
sN.ben yeşil , sorun şu ki monofaze kademeler yetersiz.4,5,6 .kademeleri 2,5 KVAR monofaze yapın.Yetmezse 7,8,9.kademeleri de monofaze yapın.Bu monofaze yapmalardan dolayı toplam kapasite yetmez ise büyük kademelerde güç artırımına gidin.
 
sn yeşil bende aynı röleyi kullanıyorum çok memnunum. Yalnız özelliklerini iyi bilmeniz gerekirr.Bu röle yardımıyla sizteminizin ihtiyacı olan toplam kondansatör gücünü her fazı ayrı ayrı görebilirsiniz. Aynı zamanda fazlar arasındaki dengesizliğin kaç kvar olduğunu görerek monefaze kondansatör güç tercihinizi yapabilirsiniz.
SİSTEMİN İHTİYACI OLAN GÜCÜ GÖRMEK İÇİN KISACA ANLATAYIM
SİSTEM YÜKTEYKEN ÖNCELİKLE BÜTÜN KONDANSATÖRLERİN SİGORTALARINI KAPAT DAHA SONRA
ÖLÇÜM MENÜSÜNE GİRİNİZ (oLC' DEN PqS menüsünde Aktif,reaktif ve görünür güçleri görebilirsin.)
Burada her fazın ihtiyacı olan güçleri ayrı ayrı gör ve bu üç fazın değerlerini topla. sonuç sana sistemin toplam ihtiyacını verecektir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…