KAKR, Sigorta ile ilgili tecrüblerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.

33mahmut33

Üye
Katılım
2 Kas 2009
Mesajlar
24
Puanları
1
Yaş
39
Kısaca özetlersem.Projelerde gördüğüm bazı bağlantı şekillerini söylemek istiyorum.1- Ana pano girşine TMŞ ve 300 mA yangın koruma ,ana panodan çıktıktan sonra tali panolara giderken sayaçtan önce sigorta sayaç ve tali panoya girmeden önce sigorta ve kakr 2- TMŞ ,ana pano, 300 mA, sayaç, 30mA kakr 3-TMŞ ,ana pano,sigorta ,300 mA, sigorta ,30 mA örnekler çoğaltılabilir.Bunları gördüm ama farklı illerde.Hatta kakr olunca sigorta kullanılmamasına bile gerek olmadığını söylenlerde varmış bizzat karşılaşmadım ama sağlam kaynaklardan duydum.Sadece teknik ve diğer yönlerden bilgi ve tecrübe ve fikirlerinizi almak için böyle bir konu paylaşmak istedim.Prjesini çizerken insan hayatını koruyabilecek en iyi sistemi uygun maliyette bir araya getirebilmek için fikir ve düşüncelerinizi bekliyorum.Saygılarımla.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
soruyu tam olarak anlayamadım ama şunu söyleyeyim 30ma insan korumalığında kullanılır ama 300ma yangın korumalığı için kullanılır evlerde genellikle 30ma kullanılır
 
Sorum şu, apartmanlarda dağıtılırken dediğim şekillerde dizilimler var.Bir kısmının mantıklı açıklaması var.Bir kısmı sigortaya gerek yok kaçak akım koruma yeterli olur.vs vs sadece bu dizilimler hakkında fikir istedim veya sizin söyliyeğiniz şeyler varsa ,eleştirisel olabilir ilave olabilir.Bir de kullanım şeklinde açıklama ile birlikte demek istediğim neden o şekilde kullanıldığı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…