Hocam dişi jumper kabloyla denedim tek başına olmuyor ve pine tam girmiyor sanırım. Ben de sabitlemek için sıcak silikonla yapıştırmayı denedim oldu fakat bir süre sonra yerinden tekrar çıktı. Başka bir yöntem olarak nasıl kabloyu sabitleyebilirim? Lehim olabilir mi sizce pinler çok küçük.Lehim en sağlamı ama dişi jumper kablo pinlere uyumlu diye biliyorum. Dişi-erkek jumper alıp sokete giriyormu diye zorlamadan bakarsın olursa erkek uçlarını açıp tp4056 nın out kısmına lehimlemen lazım. Tp 4056 hem cihazını korur hem de bms görevi görür aksi şekilde de bağlantıyı direkt pile yapabilirsin ama madem kutuyla birşeyler uyduracaksın tp 4056 yı uygun monte edersen aynı zamanda şarj cihazın da olur tek bir kutuda.
Hocam dişi jumper kabloyla denedim tek başına olmuyor ve pine tam girmiyor sanırım. Ben de sabitlemek için sıcak silikonla yapıştırmayı denedim oldu fakat bir süre sonra yerinden tekrar çıktı. Başka bir yöntem olarak nasıl kabloyu sabitleyebilirim? Lehim olabilir mi sizce pinler çok küçük.
Evet hocam benim da aklıma geldi ama tek başına kabloyla zor oluyor. Kablonun ucuna pilleri birleştirmek için kullanılan metalden uygun bir parça kestikten sonra lehimlenip daha sonra o metal parça batarya pinleriyle bataryanın arasında kalacak şekilde takmak olur bence. Diğer bir yöntem de genelde telefon pinlerinde kullanılan kanca kablo yöntemi. O da olabilir belki pinlere.Eski pili kullanın. Kameraya lehim yapmayın. Eski pilin üzerindeki buna karşılık gelen yerdeki kısmı kullanın.
Bir gün fikir değiştirir kamerayı yeni bir pil ile kullanmak istediğinizde lehim yapmasaydım dersiniz.
Kanca kablo yöntemi olabilir ama sıkı şekilde yapıp üstüne sicak silikon la tutturursan olur. Ben yerinde olsaydım direkt lehimlerdi, lehimi istedigin zaman kaldırabilirsin sadece biraz uğraştırır. İleride farklı bir batarya takacagini düşünmüyorum 18650 den sonra farki göreceksin.Evet hocam benim da aklıma geldi ama tek başına kabloyla zor oluyor. Kablonun ucuna pilleri birleştirmek için kullanılan metalden uygun bir parça kestikten sonra lehimlenip daha sonra o metal parça batarya pinleriyle bataryanın arasında kalacak şekilde takmak olur bence. Diğer bir yöntem de genelde telefon pinlerinde kullanılan kanca kablo yöntemi. O da olabilir belki pinlere.
Hocam silikonla kabloyu kameranın pil yatağının tabanına yapıştırıyorum ama bir süre sonra yüzeyden dolayı tutunamıyor sanırım sonra da silikon atıyor. Bu yüzeyi nasıl silikonun daha güçlü tutunabileceği bir yüzey haline getiririm? Elimde koli bandı, çift taraflı bant ve Elektrik bandı var. Lehim yapmayı düşünmüyorum şu anlık acemiyim biraz soketi falan eritirim diye.Kanca kablo yöntemi olabilir ama sıkı şekilde yapıp üstüne sicak silikon la tutturursan olur. Ben yerinde olsaydım direkt lehimlerdi, lehimi istedigin zaman kaldırabilirsin sadece biraz uğraştırır. İleride farklı bir batarya takacagini düşünmüyorum 18650 den sonra farki göreceksin.
Hocam silikonla kabloyu kameranın pil yatağının tabanına yapıştırıyorum ama bir süre sonra yüzeyden dolayı tutunamıyor sanırım sonra da silikon atıyor. Bu yüzeyi nasıl silikonun daha güçlü tutunabileceği bir yüzey haline getiririm? Elimde koli bandı, çift taraflı bant ve Elektrik bandı var. Lehim yapmayı düşünmüyorum şu anlık acemiyim biraz soketi falan eritirim diye.
Hocam batarya çok küçük o yüzden sökmek mantıklı değil bence kaza falan oluşturabilir. Voltaj olmasa bile güvenmiyorum ben. Hem söktüğüm zaman üzerindeki soketli yeri kameradaki pinler yaylı olduğu için yine bir şekilde yerinden çıkmaması için sabitlemem gerekiyor.Siz en iyisi eski bataryanın kasasını kullanın. Yani bataryanın kaplamasını sökün içinden pil paketini çıkartıp yerine kablo bağlayın. Yani eski batarya sizin soketiniz olmuş olacak.
Hocam burada yapılan işlem akım düşürme işlemi yanılmıyorsam. Akımı direnci değiştirerek değil de ikinci çıkışa bir yük bağlayarak düşürebilir miyim? Yani bu şemadaki gibi.
Bu videoda ki gibi tp 4056 şarj modülünü modifiye edebilirsin. I=E/R olduğundan 400 ma ayarlayabilirsen çok ucuza gayet kaliteli bir şarj cihazın olur.
Hocam burada yapılan işlem akım düşürme işlemi yanılmıyorsam. Akımı direnci değiştirerek değil de ikinci çıkışa bir yük bağlayarak düşürebilir miyim? Yani bu şemadaki gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?