Trafo/adaptörlerin üzerindeki yazılanlara çok fazla itibar edilmemeli. Benim kayıt cihazı + 7 kameralı sistemim geceleyin gece görüşler devrede olduğunda 2.35 A akım çekiyor. Dolaysıyla öncelikle gerçekte sizin kameraların gece görüşlerin açık olduğu zamanlarda varsa ptz aktif durumlarında en çok akım çektiği zamanlardaki tüketimlerine bakmak lazım. Normal bir yapı için @Mustafa KABADAYI ustanın dediği 5A adaptörün gibi yeterli gelmesi gerekirdi. Tabi 5A gerçekte 5A mı!?3 kamera için 5 amper trafo sınır değerde değil.
Yinede 10 amper kullanmak iyidir.
Cata 10 amper 2 yıldır kullanıyorum sorun olmadı çok şükür.
Teşekkür ederim.3 kamera için 5 amper trafo sınır değerde değil.
Yinede 10 amper kullanmak iyidir.
Cata 10 amper 2 yıldır kullanıyorum sorun olmadı çok şükür.
Merhaba hocam, kamera olarak Dahua kullanıyorum. 6 ay önce montajı yapıldı. Kutusunun üzerinde 0.25a güç ile çalıştığı yazmakta.Trafo/adaptörlerin üzerindeki yazılanlara çok fazla itibar edilmemeli. Benim kayıt cihazı + 7 kameralı sistemim geceleyin gece görüşler devrede olduğunda 2.35 A akım çekiyor. Dolaysıyla öncelikle gerçekte sizin kameraların gece görüşlerin açık olduğu zamanlarda varsa ptz aktif durumlarında en çok akım çektiği zamanlardaki tüketimlerine bakmak lazım. Normal bir yapı için @Mustafa KABADAYI ustanın dediği 5A adaptörün gibi yeterli gelmesi gerekirdi. Tabi 5A gerçekte 5A mı!?
Bir de 0.50 kablo ile voltaj düşümü yaşamıyor musunuz? Önerim, sistem aktifken trafo çıkışını ve 40 metre sonraki kamera girişinin voltaj değerlerini ölçüp karşılaştırmanız!
Ev ve garaj için jenaratör düşünüyorum. Haftanın üç günü gece belirli saatler de elektrik kesintisi yaşanıyor.Benim sistemde de Hikvision ve Dahua kameralar var. Sabit hdd varsa en az 1.5A adaptör kullanın. Anlattığınıza göre sistemin ve kablolamanın komple elden geçmesi gerekiyor. Bağlantı yerlerini sudan yalıtmak gerekiyor. Normal Elektrik bandı üzerine su geçirmeyen bant da sarılabilir.
40 mt'de bariz bir voltaj/gerilim düşüşü yoksa ve kamera sorunsuz çalışıyorsa ayrı bir besleme gerekmeyebilir. Ben daha önce güneş enerjisi ile sistemi besliyordum. Şebeke gelince bir geçiş sistemi (röle+2x6800uF 16V kondansatörü paralelleyip) ile aküyü yedek olarak çalıştıracağım. Böylece kesintileri bir nebze tölere edebilirim. Jeneratör biraz daha meşakkatlı ve aşırı masraflı! Onun yerine uzun süreli kesinti olmuyorsa, gece tüketimine göre yeterli kapasitede akü ve akü şarj cihazı bir de bir röle sistemi ya da battery backup sistemiyle güç sürekliliği sağlanabilir.
değerli meslektaşlarım benimde bir sorum olacak. ekte ki kameradan 4 adet devreye almam istendi. kamera cat6 uçlarını çaktım.speed dome kamera olduğu için extra 3x2,5 kablo çektim.kameranin üzerinde 24vac earth 24vac şeklinde ki klamense girdim.muhtemelen trafo kullanmam gerekecek fakat nasıl bir trafo kullanmam lazım bilmiyorum.speed dome özelliği program üzerinden kontrol edilebilir mi yoksa kontrol klavyesi olması şartmı ? bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. çok sıkıntılı bir durumdayım.gece uykularım kaçıyor bu saatte yazmak durumunda kaldım.Trafo/adaptörlerin üzerindeki yazılanlara çok fazla itibar edilmemeli. Benim kayıt cihazı + 7 kameralı sistemim geceleyin gece görüşler devrede olduğunda 2.35 A akım çekiyor. Dolaysıyla öncelikle gerçekte sizin kameraların gece görüşlerin açık olduğu zamanlarda varsa ptz aktif durumlarında en çok akım çektiği zamanlardaki tüketimlerine bakmak lazım. Normal bir yapı için @Mustafa KABADAYI ustanın dediği 5A adaptörün gibi yeterli gelmesi gerekirdi. Tabi 5A gerçekte 5A mı!?
Bir de 0.50 kablo ile voltaj düşümü yaşamıyor musunuz? Önerim, sistem aktifken trafo çıkışını ve 40 metre sonraki kamera girişinin voltaj değerlerini ölçüp karşılaştırmanız!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?