Kamuda teknisyen ve mühendisler için en iyi kurum hangisi?

stresstest

Üye
Katılım
25 Kas 2021
Mesajlar
91
Puanları
6
Yaş
33
Merhaba,

Şuan teknik işlerin pek yoğun olmadığı bir kurumda bilgisayar teknisyeni olarak çalışıyorum. Aynı zamanda elektrik elektronik mühendisliği mezunuyum. Kurumumdan memnununum fakat çalışma ortamındaki dedikodu, mobbing, gruplaşma gibi olaylardan sıkıldım.

İşimi yapıp gidebileceğim başka bir kuruma geçiş yapmak istiyorum. Hem maaş hem de çalışma yönünden hemde tabiki personel ihtiyacı olup beni kabul edebilecek bir kurum arıyorum. Aynı zamanda mesleki açıdan kendimi geliştirebileyim istiyorum.

Şimdilik Teiaş veya üniversite düşünüyorum. Teknik personel olduğum diğer memurlara göre geçiş işleminin daha kolay olacağını düşünüyorum.

Bu şekilde daha önce geçiş yapan var mı, hangi kurumu tavsiye edersiniz?
 
Üniversiteye geçersen hayatının hatasını yapmış olabilirsin. Üniversitelere geçiş kolay çıkış çok zordur. Şuanda çalışma ortamında dert yandığın olayların hepsi her kurumda var buna emin olabilirsin.​
 
İŞ odaklı bakarsan :TSK

Ücret odaklı bakarsan : DHMİ

Rahatlık açısından bakarsan AFAD

Küçük ve sakin yerde çalışayım dersen : DSİ ve Karayolları.
 
Hangi kurama geçerseniz geçin aynı problem ve sıkıntılar orda da olacaktır. Sadece bir süre sizi tanıyana kadar bunlardan uzak kalırsınız. Ancak az personelin olduğu kurumda belki rahat edersiniz onda da iş yükü fazla gelebilir.

Özel sektörde çalışıyorum bunların hepsi var. Arıza hakkında ki sorularım harici kimse ile muhatap olmam çay molaları dahil.

sosyal medyada bi söz dolanıyor " İş yerindeki kimse arkadaşınız değildir. işini yapın, paranızı alın ,evinize gidin." diye gerçekten öyle bu sizi asosyal yapmaz başka arkadaşlarınızla görüşün.
 
Son düzenleme:
Tiyniyeti bozuk sendikacılığın, particiliğin , hemsehriciliğin , devreciliğin ve buna benzer aklıma gelmeyen bir sürü nepotizm türünün girdiği her isyeri bu kokuşmuş muhabbetlere gark olmaya mahkumdur . Hicbir işyerinin de bunlardan azade olması malesef mümkün gözükmüyor. Bizi bunlar milletçe dibe çekti yükseldigimiz muasır seviyeden. Daha da o seviyeleri görmemiz mümkün değil bu kafa ile .
 
Son düzenleme:
çok yerinde olmuş üstadım . ama nepotizim kavramı tartışılabilir daha başka tanım gerek son tahlilde.
somut durumun soyut tahlilini yaptığımızda karşımıza çıkan olaylar bir sürü argümanla desteklemek lazım.
bu noktadan hareketle nicel birikmin nitel dönüşüme dönüşmesi imkansız . çünki nicelik olarak ne zeka ne anlayış ne teknik ne eğitim ne bilim ne sanat ne zeka nede hiç bir şey biriktiremiyor aksine ortaçağın karanlığına doğru bir sürükleniş var. mallesef bu doğu toplumlarının makus kaderinden ziyade ya tembeliiğinden ya zekasını çalıştıramamsından yada bildiğimiz ama telafuz edemediğimiz şeylerinden kaynaklı bir sürü sorun . şimdi işçi sınıfının ideolojisinden bahsetmek isterdim ama zannımca işçi sınıfı kalmadığı için ideolojiside kalmadı .halkımın çoğu bir dilenci ve sadaka isteyen guruhundan başka bir şey olmayan bir anlayışa bürünüp maalesef öle yaşamayı tercih etti .
son tahlilde
türküler küsmüş dudağa
ömründe gecikmiş hasat
karışmış çoluk çocuğa
geçim derdinde demokrat.
 

Ne bakımdan dediniz? Üniversitede mi çalışıyorsunuz? Bütün üniversiteler aynı mı?

@Ar-kur-Tek DHMİ geçiş kabul ediyor mu? Hiç geçiş yapan tanıdığınız var mı?
 
Ne bakımdan dediniz? Üniversitede mi çalışıyorsunuz? Bütün üniversiteler aynı mı?

@Ar-kur-Tek DHMİ geçiş kabul ediyor mu? Hiç geçiş yapan tanıdığınız var mı?
Üniversitelerde çalışan birçok tanıdığım var. Hiçbiri de memnun değil. Geçiş yapabilmeniz için hem gideceğiniz kurumu hemde kendi kurumunuzu ikna etmeniz lazım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…