kamyon kaldiraci yagi

S.a sayın ustalar ve arkadaşlar tesisimizde dampersiz kamyonları kaldıran (icersindeki hububati dokmek uzere)hidrolik kaldiraci sistemi var bu kaldirac sisteminde işin ehli firmalar 32 numara yag kullandığını biliyorum fakat bazı tesislerde bakımlı arkadaşların 20W-50 yag takviyesi yapıldığını gördüm içindeki yağın 32 no mu 20-50 mi bilmiyorum ama bunun zarari olurmu çalışma sistemini etkiler mi esas kullanilmasi gereken yag kac no bilgi verebilirmisiniz

32 no hidrolik yağı yerine ,20w-50 konursa ne olur bilgi lütfen

Bisi degismez... sikistirma da ortam ortalama 24 veya 23 derece sicakliklarda normal is gorur..iken.. isin sirri sicaklik arttiginda ortaua cikar.. 20 50 deki yagin viskositesi degisir ve yag sıkışmaz..30 numara yagda ornek 90 derecede veya 8 derecede bu sikistirma azaliyorken...20 50 de 60 dereceye duser... buda verimsiz bi hal alir pompa calisir ama hareket alamazsin cunki yag molekulleri isi ile ic ice girmis olur ve gucu iletemez...

Hidrolik sistemlerde 46 numara yağ kullanılır.
Kullanımdan dolayı oluşan pompa aşınmalarında şayet ince yağ kullanırsanız uygun basınçlara çıkamayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…