Kapalı Alan Jeneratörleri İçin Havalandırma Hesabı

Servet bey Dediğiniz gibi Türkiye de projecilik ne yazıkki Fabrikasyon şimdi ben bunu isteyen Arkadaşlara soruyorum elinizde örnek var mı yok ? Bu işin usülü esası, Şartnamesi var mı yok ? O halde benim Hesabımı karşılaştıracak bir veri yoksa ben Dediğiniz şekilde yapıştırıp geçeceğim Çaresiz..
Sen gene egzos kaçağı filan olur diye havalandırma koy.
Zehirlenmesin millet. :)

Doğal gaz ile çalışıyorsa jeneratör odayı çalıştırmadan önce temizleyecek fan olmalı.
Jeneratör bacasını temizleme fanını zaten jeneratör şirketi kurması lazım.
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
değerli ustalarım, naçizane bir çok kurumun jeneratör(lerini) yerinde gördüm. kapalı yerde jeneratör diye ben bir şey görmedim. ekstrem durumlar hariç. harbiye ordu evinin jeneratörleri yer altında ama havalandırma olayı daha farklı. gemi olayı ile karasal jeneratörü karşılaştıran kişi bu işleri bilmiyor demektir. çift ana motor, çift jeneratör + acil durum jeneratörü dahil gemide iş yaptım. galiba adamlar işi bilmiyorlar bir tane fan göremedim. şaka şaka havalandırma bacaları yeterliydi ve eksozlar dışarı veriliyordu. yani neymiş? eksoz gazı kapalı yere verilmezmiş. havalandırma olayı neymiş? sadece yeterli sirkülasyon.. @servetd ustamızın dediği neymiş soğutma, soğutma için her türlü modifiye uygundur. eğer eksoz gazı kapalı yere veriliyorsa; oraya ruhsat veren zeka özürlüdür. yetkin kişi değildir. orada hava sirkülasyon sistemi isteyen bu işi bilen adam değildir. bu işin şartnamesi sadece ve sadece ortam havalandırılması olarak sunulur. gak guk edenlere, gemi sistemleri sunulur, hastane sistemleri sunulur (ki devlet dairelerinde bildiğim kadar jeneratör üniteleri binadan ayrıdır) 30 yıl önce çalıştığım işletmedeki jeneratörü fransızlar kurmuşlardı. atölyemizin içinde bir adet jeneratör, radyatör karşısı duvar delik (ızgara var hayvan girmesin diye) eksoz damdan yukarı çıkıyordu. fan filan yok. hani yönetmelik isteyen varsa önce kendisi örneğini bulsun. yine söylüyorum madenlerde olan jeneratörler vardır, bunların havalandırmaları ayrıdır. konunun uzmanı madenci arkadaşımız @Under Ground ustamızdır. benim eksik bilgimi o tamamlar. daha fazla bilgi almak isteyen kendisiyle iletişime geçer. madenci dediysem kömür madeni; gaz olayı iki kat tehlikeli.
 
görüş meselesi, yahu ustalar kaç tane demeyeceğim ama mutlaka kapalı alana jeneratör koyacak kazma çıkacaktır. eksoz gazı bağımsız olarak dışarıya verilmeden emme - soğutma sistemi boştur. soğuturum diyen yalan söyler. yer, konum, durum bilgisi olmadan kesin hesap yapılamaz. böyle esnek olan bir konuyu tartışmak bile gereksiz. hani derdi olan jeneratörcü (meslek olarak kurulum ve Bakım işi) olan @servetd ustamıza özelden ulaşsın ve faydalı bilgileri alsın.
 
Muhendis değilim. Ama bu muhendisodaları sadece para toplamayı biliyorlar galiba. Bu konuda eğitimleri yok mu? :)
 
@paskomya ustam sussam gönül razı değil , söylesem tesiri yok. Susayım daha iyi bence .
yaratan kullanmasın istemediği yetenekleri, biz yaratılana vermezmiş. hani şimdi bir kaç bir şey daha yazacağım. ALTIN (au) olsun değil mi? bol ALTIN'lı günler dilerim.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,401
Mesajlar
926,254
Kullanıcılar
451,924
Son üye
haluk turkoz

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst