Kapasitif ceza

Shumahik

Üye
Selam arkadaşlar benim işyerimde 23kwa lık bir kompanze pano var ve bu ay bize kapasitif cezası geldi bunu açıklayabilirmisiz saygılar.

Düzgün bir soru sormak ,düzgün bir cevap almanın yarısıdır.

Doğru diyorsun biraz karıştırdım galiba.İşyerimide kompanze bir pano var ve 23kw lık bir güç alıyoruz tedaşdan, ve biz bu ay hem kapasitif hemde reaktif bir ceza aldık bunun bir açıklaması varmıdır saygılarımla.

Sayaç değerlerinizi,reaktif rolenizin markasını,gruplamanızı ve olağan akımınızı ve ne tür alıcılarınız olduğunu belirtmelisiniz.Ancak ondan sonra fikir üretebiliriz.

sayaç değerleri 3 fazda 0.995 3 adet kndansatör çekiyor 1 adet 2.5 kw lık hava kompresörü 3 adet havalandırma motoru üçü 10 kw 1 adet yatar cnc testere motoru 4 kw aydınlatma yakaşık 3 kw bir güç çekiyor tabiki bu motorlar herzaman beraber çalışmıyor toplasak ayda 1 hafta sadece hepsi bir çalışıyor.Birde akşamarı kapattığımız da ups ve güvenlik kameraları kompanzeden dönüş yapmıyor bunun bi etkisi olabilir mi acaba...

elektrikcimisiniz işyeri sahibimi. alidemir arkadaşımında yazdığı gibi sayaç değerlerinizi (aktif-reaktif-kapasitif)belirtiniz ayrıca .röleniz üç fazlımı.kondansatörlerin dizilişi nasıl ve akım trafolarınız(üç adet olmalı)kaça kaç bunları balirtiniz.

Selam arkadaşlar benim işyerimde 23kwa lık bir kompanze pano var ve bu ay bize kapasitif cezası geldi bunu açıklayabilirmisiz saygılar.
erkan şimşek arkadaşım seçilen kondansatör değerlerini, rölenizin markasını ve modelini buraya yazarsanız daha kolay yorum yapılır.
kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…