kapasitif problemi

Katılım
23 Şub 2010
Mesajlar
39
Puanları
1
arkadaşalar çalıştığım fabrikada yüklerin ani devreye girip çıkmasından dolayı kapasıtif %25 geliyor kulanılan makınalar ise en ufağı 50 amperlik punta makınaları ve her kısa süreli punta yapıldığında akım yükselirken röle kondanstörleri devreye sokuyor ve dolayısıyla sağlıklı şekilde kompanzasyon işlemi gerçekleşmıyor daha bu tür olayla karşılaşanlarda yardım beklıyorum
 
sisteme balast bagla kapasitifi düşürmek için...belki dengeleyebilirsin.
 
smart svc röle ve endüktif yük sürücüsü kullanmanı tavsiye ederim.
diğer dinamik kompanzasyonlarda olur ama en hesaplısı grup arge'nin smart svc'si
 
ALRON sistemlerini de düşünebilirsiniz.
 
Punta kaynaklı sistemlerde normal kompanzasyon çözümleri punta kaynaklı sistemler için çözüm olmaz. Nedeni Punta kaynaklı yükler çok hızlı devreye giren ve çıkan yüklerdir. ( Bende daha önce Panel radyatör fabrikasında çalıştım orada makinalar punta kaynak makinalarıydı.) Bu nedenle eğer fazlarınız dengeli ise (Genelde punta kaynaklar için 2 faz trafo kullanılır ve AC de kaynak yapar) tristörlü bir kompanzasyon yapmanızı öneririm. Eğerki fazlarınız kademeli değilse mutlaka kademesiz kompanzasyon dediğimiz yukarıda da arkadaşın söylediği gibi dinamik kompanzasyon yaptırmanız gerekmektedir. Buda uzmanlık ister. İyi çalışmalar
 
Gruparge nin sahada müdahale ettiği bir zincir fabrikasında 20 adet punta kaynak makinası vardı,ve bu tesis uzun bir süredir ceza ödüyordu.Bu sorunu klasik sistemle çözmeye kalkan ve başarılı olamayan bir çok meslektaşımız tesis sahibini bıktırmış durumdaydı.Sahada yapılan analiz sonucu özel reaktör ve tristör katları tasarlanarak tesise uygulandı ve ceza sınırlarının oldukça aşağısına inildi.

Sizin probleminize yine svc sistemi ile müdahale edilip,en ekonomik çözüm olarak başarı sağlanabilir.Bilgi için irtibata geçebilirsiniz,çalışmalarınızda başarılar dilerim...
 
Puntalarınız iki faz mı üç fazmı çalışıyor. Üç fazlı ise trifaze düzeltme yapan EKT serisi cihazlarımza ve referanslarımıza, iki yada tek fazlı ise EKM serisi cihaz ve referanslarımıza göz atabilirsiniz. Bu hızlarda endüktif yük düzeltmenin en ekonomik yolu tristör anahtarlamalı kompanzasyon olup, sistem gücü yüksekse o oranda sönt reaktör sürerek düzeltmenin ekonomik olmayabileceğini söyleyebilirim.
 
Tristörler ile sürülen reaktörler svc teknolojisi ile sürülür,yani ihtiyaca göre devreden endüktif yük çekilmesini sağlarlar.Bu yüzden hassasiyet oranı çok daha yüksektir.Ayrıca maliyet açısından sisteme reaktör+tristör anahtarlamalı kondansatör modülleri eklemek maliyeti daha çok arttırır.

Yazdıklarımın tümü saha ortamında tarafımızdan denenmiş kanıtlanmıştır.
 
Kapasitif sorunu olan yerlerde her iki yönde düzeltme yapabildiği için SVC sistemler çözüm sağlayan ve bu özelliği ile ekonomik olabilir, ancak örneğin trifaze 150 kvar (ve üzeri) değişkenlikte bir yere 50 şer kvar lık şönt reaktör koyduğunuzda nasıl bir maliyet çıkar ve bu 50 kvar lık reaktörlerin ağırlık ve yer sorununu nasıl yapıyorsunuz?

 
Merhaba arkadaşım,aynı sıkıntı demir-çelik sektöründede oluyor.önerebileceğim tek yok tristör ile çözmen olacak,çok kısa zamanda devreye girip çıktığı için ancak tristör gibi ani tetiklemeli bir sistem seni kurtarır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…