kapasitif problemi

Benim kanaatim önce işletmenizi güç analizinden geçirmenizde yarar. Sistemde sıfır hata için bu şart arkadaşların size verdiği öneriler güzel ani yük değişimlerin olduğu yerlerde bu tip uygulamalar yapılıyor.

İşletmenizin günlük çalışma limitini, Devreye giren ve çıkan yüklerin ne zaman olduğu, karakteristik özellikleri ve teknik değerleri gerekiyor.

İşletmenizdeki daha önceki kompanzasyon panosundaki kondansatörün etiket değerleri ve en son panonun ne zaman testten geçirildiği önemli.

Eğer durumu klasik kompanzasyon sistemleri ile idare edemiyorsanız iki seçenek ya münferit kompanzasyon uygulayacaksınız yada tristör modülü kompanzasyon sistemini uygulayacaksınız.

En önemlisi işletmenizin panosu yetkili kişi veya kuruluşlar tarafından gözden geçiriniz.

Şu ana kadar sözleşme gücü 200 kW olan bir zincir fabrikasında,yani kurulu gücün tamamının punta kaynak makinaları olan bir fabrikada,monafaze 3x20 kVAR lık şönt reaktörler ve 300A dinamik yük sürücüsü ile çözüme gittik.

Tristörlü sistemlere karşı asla bir anti pati duymuyoruz,aksine tristörlü sistemler ile ilgilide üretimlerimiz var ve taleb üzerine tesislere tristör modülü veya tristör modulü+svc sistemide uyguluyabiliyoruz.

Ama sizde benim kadar iyi biliyorsunuz ki gerek maliyet,gerek tristörlü sistemlerde kullanılan seri filtrelere ihtiyaç duyulmaması,gerek sistem kurulumu sonrası bakım onarım maliyetlerinin çok düşük oluşu,ve klasik kompanzasyon panosunun tadilata gitmesine gerek kalmaması,reaktörlü yani SVC sistemini müşterilere ve teknik arkadaşlarımıza karşı daha avantajlı kılıyor.

Reaktörler evet baya ağırdır,20 kvar lık bir reaktör yaklaşık okarak 70 kg gelmektedir,ama boyut olarak kaliteli bir trafo firmasıyla çalışırsanız,25x30 gibi küçük boyutlarda üretimini sağlayabilirsiniz.

Bende,sizde,pazarlamacı değiliz,teknik insanlarız.Hangi işletmeye hangi sistemin uyumlu olduğunu ikimizde gayet iyi biliyoruz,o yüzden buradaki konuşmalar yanlış yerlere çekilmesin.Bu platformda ürünler ve markalar değil sistemler tartışılır.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim,hoşçakalın...

Son düzenleme:
ben sana tirstörlü kompanzasyon öneririm bunun dışındaki röleler ani değişimleri yakalama imkanı olsada dengesizlik yaratır çekip bırakma sürelerini diyelim düşürdün diğer yüklere karşı dengesizlik meydana gelir

sn kumandacı, ben dikkat ederseniz olasılıklı konuşuyorum, kati suretle daha pahalıdır demiyorum, reaktör fiyatlarını bildiğim için o yöndeki kanaatimi ifade ediyorum. Diğer taraftan her tristörlü sistem de svc sisteminden daha ucuz yada daha pahalıdır diyemeyiz. Maliyet unsuru her firmanın değişiktir. Burada temel nokta saf endüktif çalışan işletmelerde güçler büyüdükçe svc sistemlerin daha maliyetli olma eğilimidir.
Tristörlü sistemlerde seri akım sınırlama elemanı yada harmonik filtre vardır, (svc de genelde olmuyor, sanırım ilave edilebilir) ve uzun vadede kondansatör ömürlerini ve her durumda sistem harmoniklerini iyi yönde etkileyeceği de bir gerçektir. Örneğin kendi tasarımımız olan EKM ve EKT serisi cihazların MTBF değeri 64000 saat civarında (sitemizde yayınlıyoruz), diğer tristörlü yada svc sistemlerde durum nedir bilmiyorum. Elinizde böyle bir bilgi varsa paylaşın lütfen..

Her iki sistemde bir takım ihtiyaçlardan dolayı tasarlanıp ortaya çıktığı için bazı noktalarda birbirine göre avantajlı tarafları olması doğaldır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…