0M42
Katılımcı Üye
Selam üstadlar, Kapasitif sensörler ile endüktif sensörler arasındaki fark yada farklar nelerdir ? Elimde bir adet üzerinde pnp yazan bir sensör var kapasitif mi endüktif mi bilmiyorum.Bu sensörleri öğrenmek istiyorum elimdeki sensörün söktüğüm mekanizmadaki rolü önüne metal cisim geldiğinde röleyi çekiyordu.Aynı bağlantıyı yapmak ve çalışma mantığını öğrenmek istiyorum.
Sensörden toplamda 4 adet kablo çıkıyor bunlar kahve, mavi, beyaz ve siyah biraz araştırma yaptım anladığım kadarıyla kahve + mavi - siyah ve beyaz ise çıkışlar.Bu sensöre röle nasıl bağlarım bu sensörler hakkında teknik bilgiye ihtiyacım var forumlarda çok detayına inilerek anlatılıyor anlamakta zorluk çekiyorum kafam karışıyor.
Sensörden toplamda 4 adet kablo çıkıyor bunlar kahve, mavi, beyaz ve siyah biraz araştırma yaptım anladığım kadarıyla kahve + mavi - siyah ve beyaz ise çıkışlar.Bu sensöre röle nasıl bağlarım bu sensörler hakkında teknik bilgiye ihtiyacım var forumlarda çok detayına inilerek anlatılıyor anlamakta zorluk çekiyorum kafam karışıyor.