Arkadaşlar merhaba, çalışır durumda olan bir tesis cezaya girdiğinden dolayı kompanzasyon kurulması planlanmakta. bu durumda gerekli olan kompanzasyon hesabını fatura üzerinden mi yapmak gereklidir? bunun dışında ana giriş şalterinin değeri üzerinden(yani kurulu güç üzerinden) bir hesaplama yapsak olur mu? tesiste fatura üzerinden hesap yapınca 15 kvar gibi bir değer çıkıyor, ancak ana giriş şalteri üzerinden hesap yapınca ise 40 kvar gibi bir değer çıkıyor
tesiste gerekli incelemeyi yaparken bütün yükleri çalıştırdım, çalışır haldeyken sayaç üzerindeki değerleri kaydettim. 1.6.0 için iki adet değer çıktı karşıma,
1.6.0 : 0.562 kw
1.6.0.01: 1.061 kw
burada 1.6.0.01 değerinin ne olduğunu anlayamadım?
peki bu değerleri nasıl kullanacağım, ayrıca sayaçtaki cosfi değerleri de şöyle;
1.6.0 değeri,15 dk. süre ile çekilen max. güç değeridir.Çarpan sayısının bununla çarpılması halinde,max. güç budur.Verdiğiniz rakamlara göre,sayacınız çarpansız olmalı ! Saatlik olarak
8.8.0 değerini takip edebilirseniz,kondansatör ihtiyacınızı bu değerden de çıkarabilirsiniz.
peki tespit ettiğimiz en yüksek değer üzerinden yaparsak, bu durumda reaktif ceza engellenmiş olur ama diğer taraftan çok daha başka sıkıntılara yol açar mı?