Karar Veremiyorum

değerli ustalarım, yazılım her zaman gelişmeye açık bir sektördür. "üretilecek ne kaldı ki" demek yerine "nasıl geliştiririz de, daha iyisini yaparız" var artık. bir villaya güvenlik kamera ve sistemi kurmaya gitmiştik. hani villa fiyatı dolar bazında euro bazında telaffuz edilenden. ev sahibi benim biraz yaşlı birazda elektronik ve pratik bilgimden dolayı azcık sohbet ettik. mühendismiş, yazılım ve tasarım ile geliştirdiği bir uzaktan telefon ile kontrol edilebilen sulama sistem kartını bana gösterdi. bunu yapıp, pazarlayıp satıyormuş. sulama ve yağmurlama sistemi icat edileli ne kadar oldu ben hatırlamıyorum, telefon ile kontrol etmek te. ama adam yapmış ve satıyor. yani güzel dostlar neyin ne olacağı asla bilinmez. bizlerin gözünden kaçan daha ne sektörler var. mesela havuz süpürgeleri, tabanı süpüren varda duvarları süpürene daha denk gelmedim. yazılım deyip geçmeyelim. nerede ne zaman nasıl kullanacağız bilemeyiz. hatta bizim hiç kullanmayacağımız kaç tane yer var değil mi?
genç arkadaşım, ilk önce karnını doyuracağın bir iş ve aynı zamanda senin gelişmene katlıda olacak bir iş bak kendine ve hayal kur kafanda ama kimseye söyleme. bakarsın o kafanda hayal ettiğin şeyi yazılım ve elektronik bilginle hayata geçirebilirsin.
tama güzel bir dönemde yaşamıyoruz ama umut her zaman vardır ve insan hayal ettiği sürece yaşar.
 
Sn. Paskomya, tabi yazınızın tamamına imzamı atarım. Ama örnek verdiğiniz uygulamalar kopyala yapıştır işler. Yazılım ve yapay zeka iliklerimize kadar girdi girecek. Türkiye' de yazılımcı ya iş yok. Dünyada iş bulabilecek nitelikte kabul gören bir yazılımcı da yetiştirecek kurumsal bir yapı yok . Vatandaş sanıyor ki dünyada her şey yazılım olduğuna göre, yazılım okumak veya yazılım ile uğraşmak gençlere aş, iş, olur level atlatır. Bir statü sahibi yapar. Şu anda ülkemizde çok fazla sayıda yazılım ile uğraşan çok iyi,orta,az bilen çulsuz insan var. Bu culsuzlar kervanına katılmak isteyen gençler kandırılmış olmadan bilinçli olarak kervana dahil olsunlar isterim
 
Hem elektronik hem de yazilim la ilgilenmek istiyorsan MCU islerine girebilirsin.
 
değerli ustam sayın @tknsyn ustam, ben de sizin yazdıklarınıza ben de imza atarım. ahilik dediğimiz sistemi sanırım bilirsiniz. en alttan en üste çıkmak için çoook çalışmak lazım. benim (kişisel olarak almayalım hatta ben bile değilim ustalarımın hepsi) çıraklığımda ortalığı temizledim, hep en kötü işleri yaptım, en kötü takımlarla çalıştım. kendi yeteneklerimi geliştirdim, öğrendim çalıştım level atladım. önce kalfa oldum daha az yoruldum ama daha çok üreterek çalıştım ve usta oldum. denizde çalıştım orası da aynıydı. bizim buralarda bir deyim vardır, atalar sözü " teknenin en küçük olacağına, git dağda domuz ol daha iyi" derler. tekneyi çıkar işletme yap aynı şey. hele bir de bedenen çalışıyorsan vay haline. yani sonuç değişmiyor. ben ustamın yaptıklarını bakarak öğreniyorum ve onu taklit ederek aynı şeyi yapıyorum ve boynuz olarak kulağı geçersem usta oluyorum; geçemezsem kalfa kalıyorum.
sanırım ders alınacak bir metin oldu.
 
Okuduğum bölümden mezun olduğumda elektronik teknikeri olacağım ne tür işler bulabilirim orası biraz göreceli ama maaşım asgari ücret olacağından eminim hayallerimi gerçekleştirebilir miyim bilmiyorum
 
lan oğlum, iş bul çalış, karnını doyur. senin hayallerine engel olan mı var? ne demiştim "insan hayal ettiği sürece yaşar" hayallerinden umutlarından asla vazgeçme. bak ben inat ettim bu sene denizde bir sandalım/teknem olacak. yaşımı orada görüyorsun. 10 gün sonra altmış olacağım. ama ben o tekneyi / sandalı yüzdüreceğim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…