Karbür uç aşınma değerleri

ankis

Katılımcı Üye
Katılım
15 Nis 2011
Mesajlar
376
Puanları
56
merhaba arkadaşlar,

konu başlığından anlaşılacağı üzere karbür uçlarla işlem yaptıkdan bir süre sonra işlenen malzemede iç genişliklerde tutarsızlıklar çıkıyor benim işlerde, ilkin makinada sorun var diye düşündüm sonra sürücülerde hata olabilir dedim tabi düşünmeye devam ettikce kullanılan uçlarda aşınmayıda ihtimallere ekledim.
şu anda genelde alüminyum işliyorum ve spindle projemin prototipi için kesimler yapıyorum, sogutma olarak hava üflemesi ile ucu soğutuyor ,talaşı kesim mahallinden uzaklaştırıyorum. nihayetinde sorunun kesim bıçağındaki aşınmadan kaynaklandığına kanaat getirdim.kullandığım uçlar ali,expresden aldığım çinzilya malı 3,175 mm lik karbür uçlar..bir kesim işi yaklaşık 4 saat sürüyor sonraki kesimde 4.05 mm gelmesi gereken delik den 4 mm lik bir mil geçmiyor bile..
Elinde bu karbür uçların aşınma değerleri ile ilgili tablo ,cetvel vs bilgi olan varmıdır?varsa paylaşırsa memnun olurum
 
Öğle bir tablo yok. Karbür freze ile alüminyum kesiyorsa o karbür de bir yanlışlık var bence alüminyum kesimde bu kadar aşınmaması gerekli. Karbür freze ile çelik işlemelerinde 0,05 i biz çok rahat yakalıyoruz +-0,01 genelde sapar oda makina hatası. Parça sökülmeden önce makina üzerinden ölçü kontolü yapıp öğle sökülür 20 ve üzeri ne kadar takım aynı ölçüde çıkartır sonrasında ölçü tolerans altına düşerse programda sapma kadar eksi değerde modele dalınır ve yine aynı ölçü makinadan sökülmeden yakalanmış olur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…