Kayıtdışı sayaç

bence yapacağınız durum .
bu zaman kadar kullanım yapıldı , bu kayıtsız sayaç üzerinden fatura çıkarıldı ve ödemesi yapıldı !!!
sayaç bilğileri tutmasa bile bu sayaç üzerinden çıkan faturalarımı ödedim .
üç kayıt yapsam , sayaç endexsini daha yüksek kw sayaç takarmıyım ve kullanırmıyım .
toplam kayıtsız sayaç endexini bu zaman kadar yazılan ve ödemesi yapılan endexin farkını
fatura edilip ödemesi istenmesi .
bu fatura normal fark faturası üzerinden değerlendirilmesi .
bu dilekçeyi yapmanız .
ara farkı ve normal faturalandırmayı kabul ediyorum .
tam yazıyı yazamadım yazdıklarıma uygun yazı yazarak dilekçe vermeniz .

bence yapacağınız durum .
bu zaman kadar kullanım yapıldı , bu kayıtsız sayaç üzerinden fatura çıkarıldı ve ödemesi yapıldı !!!
sayaç bilğileri tutmasa bile bu sayaç üzerinden çıkan faturalarımı ödedim .
üç kayıt yapsam , sayaç endexsini daha yüksek kw sayaç takarmıyım ve kullanırmıyım .
toplam kayıtsız sayaç endexini bu zaman kadar yazılan ve ödemesi yapılan endexin farkını
fatura edilip ödemesi istenmesi .
bu fatura normal fark faturası üzerinden değerlendirilmesi .
bu dilekçeyi yapmanız .
ara farkı ve normal faturalandırmayı kabul ediyorum .
tam yazıyı yazamadım yazdıklarıma uygun yazı yazarak dilekçe vermeniz .
Aynen öyle yazıp dilekçe verdim yeniden 🙏

şimdi bakıma gönderme veya kalibrasyon yok. bozuldu mu veya müşteri saatim fazla yazıyor gibi itiraz edince yenisi takılıyor. eskisi lab'a gidiyor tabiki geri gelmemek üzere :)
dediğin gibi seri no karışma işi illaki olabilir. insanın olduğu yerde hata olabiliyor.
ama onun da önceden olsa işlem yapıldığına dair bir evrak olması gerekmiyormu saat değişti diye

ama onun da önceden olsa işlem yapıldığına dair bir evrak olması gerekmiyormu saat değişti diye
kurum arşivinde vardır. bu evrakların belli bir saklanma süresi var diye biliyorum (yanlış bilmiyorsam 10 yıl)
sayaç değişirken siz orada bulunduysanız 1 nüshasını size verirlerdi.

Bu konu çok uzadı bence. daha önce sorduğum sorunun biraz daha genişletiyim
bana her ay fatura çıkıyor. mesela bu ay dükkan işletmişim gibi 241 TL gelmiş maşallah.
Ben her ay bu gelen faturalarımı düzenli bir şekilde ödüyorum. ödeme belgelerimi ev'de bir yerde muhafaza ediyorum.

Sizin böyle bir dökümanınız var ise dilekçe verirsiniz iş düzelir. daha önce de yazdığım gibi sayaç seri no hatalı işlem sonucu sisteme tanımlandı ise bu araştırılıp düzeltilir diye düşünüyorum.
Ama sizin böyle bir evrağınız yok ise kusura bakmayın çıkan faturayı ödeyeceksiniz. abone numaranız var mı ? biliyormusunuz ?

kurum arşivinde vardır. bu evrakların belli bir saklanma süresi var diye biliyorum (yanlış bilmiyorsam 10 yıl)

bana her ay fatura çıkıyor. mesela bu ay dükkan işletmişim gibi 241 TL gelmiş maşallah.
Ben her ay bu gelen faturalarımı düzenli bir şekilde ödüyorum. ödeme belgelerimi ev'de bir yerde muhafaza ediyorum.

Sizin böyle bir dökümanınız var ise dilekçe verirsiniz iş düzelir. daha önce de yazdığım gibi sayaç seri no hatalı işlem sonucu sisteme tanımlandı ise bu araştırılıp düzeltilir diye düşünüyorum.
Ama sizin böyle bir evrağınız yok ise kusura bakmayın çıkan faturayı ödeyeceksiniz. abone numaranız var mı ? biliyormusunuz
evet döküman var ama çoğunu otomatikte diye gelenleri hep çöpe attım 2006 2011 arası işte bizim hatamız biriktirmeme nerden bilim başıma böyle bir şey gelecegini

Ama sizin böyle bir evrağınız yok ise kusura bakmayın çıkan faturayı ödeyeceksiniz. abone numaranız var mı ? biliyormusunuz ?
ve saati söküp götürdüler yeni saat takıp sözleşme yap dediler işin traji komik tarafı sözleşmeye baktım gene aynı hata sayaç dükkanda sayaç yok yazıyor bizim sayaç pasif gözüküyor eski

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hadi size bir Bilmece ?
sorum bir ev var bir dükkan ikiside birbirinden bağımsız ! evin tesisat ve abonelik en son dükkanda gözüküyor ve abonelik pasif numarası 777 başlıyor eve gelen görevli 666başlayan sayaça eve ceza yağdırıyor.sonra kişi gidip sayaç tespiti yaptırıyor sayaçı gelinip alınıyor eve Yeni sayaç takılıyor sözleşme yapıyor bakın tesedüfe sayaç adresi gene dükkan yazıyor ve sayaç yok ibrasi var ? hadi bakalım bunun sonuçu ne olur sistem çökmüş durumda :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
iki kurum biribine girmiş durumda :) mağdur vatandaş şidmi bunlara ne yapmak lazım ?

reis ben soruyu anlamadım nasıl bileyim 😂😂

Ev ve dükkan için ayrı ayrı abonelik başvuruları vs varsa vatandaş mağdur olmaz hakkını arayabilir.
Ama ayrı ayrı abonelik yoksa vatandaş haksız duruma düşüyor.

Forum istatistikleri

Konular
129,834
Kullanıcılar
452,662
Son üye
Yılmaz Çetiner

Yeni konular

Geri