Merhabalar.forumunuz araştırmalarında sürekli bana yardımcı olsada üye olmak bu güne nasipmis. Amatör olarak devrelerle ugrasiyorum. Kaynak makinam bozuldu. mgf65a4r lar kısa devre. Database bulamadım l var r yok. Bu mosfetmi onunda anlamadım. Elimde 23n50e mosfet var. Uyumlumu. Veya mgf65a4r eşdeğeri varmı. Bilgilendirebilir misiniz.
ben tamirciyim, resim gördüğümde yorum yapabiliyorum. unutma mosfetleri değiştirirken hepsinin aynı olmasında yarar var, sonra frekans çakışır yine yanar veya ilk başta çalışır 3-5 elektrot sonra yine güm.
çift sürücülü 3 kondastörlü yüksek frekansta çalışır, kart kısmı arıza yaparsa çöp, transistör yakarsa iyi, piyasa malı orta karar bir makine, kullanana söyle sürekli kaynak yapmasın yarım saatte bir mola verdirsin makineye, ama makineyi kapatmasın.
çift sürücülü 3 kondastörlü yüksek frekansta çalışır, kart kısmı arıza yaparsa çöp, transistör yakarsa iyi, piyasa malı orta karar bir makine, kullanana söyle sürekli kaynak yapmasın yarım saatte bir mola verdirsin makineye, ama makineyi kapatmasın.
23n50 e ler makinayı çalıştırdı . 60 amperdeydi .amperi 160 a alınca mosfetler yine patladı. Orijinal mosfetler 600v 40 a , taktıklarım 600v 23a , tamam uyumsuz ama kaynak yaparken patlaması gerekmez miydi. Teknik bilgim az. Mosfetler sürekli mi devrede yoksa yukteyken mi devrede. Bunu kestiremedim. Paskomya ustam fikrin nedir bu konuda.